Cele mai bune truse pentru machiaj

            

 Arta mechiajului s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului, în mod firesc şi perfect pliat pe dorinţa femeii de a-şi  scoate în evidenţă liniile frumoase, de a limita imperfecţiunile şi de a-şi trata tenul şi întregul corp cu respect.

Femeile au dorit dintotdeauna să demonstreze că sunt într-adevăr reprezentatnte ale frumosului şi au folosit toate armele care le-au stat la dispoziţie.

În materie  de machiaj, transformările prin care a trecut procesul de creionare şi pigmentare a chipului sunt nenumărate şi adaptate fiecărei perioade traversate.

Machiajului i s-a acordat o importanţă majoră întotdeauna. Dovadă stau dovezile istorice care, din nou, pun civilizaţia Egiptului Antic pe primul loc. Dovezile sunt multiple şi extrem de interesante. Femeile Egiptului Antic ştiau cum să-şi înfrumuseţeze chipul şi cum să se protejeze de temperaturile înalte specifice zonei şi timpurilor, însă machiajul egiptean depăşea limitele şi se extindea chiar şi după moarte, procesul de pregătitre al celor decedaţi incluzând şi produse cosmetice.

Egiptenii au început prin a folosi seul de oaie pentru hidratare, uleiurile parfumate, mercurul sau carminul.

Alte civilaţii au găsit în natură diverse surse pentru a-şi putea satisface dorinţa de frumos în materie de machiaj. Asiaticele foloseau făina de orez, albul specific de pe chipurile acestora, grecoaicele apelau la făina de porumb,  la henna, plumb şi cărbune.

Arta machiajului a evoluat spectaculos. Au fost perioade de exagerări, de delăsare sau de normalitate. Au fost timpuri în care machiajul era permis doar pentru un  anumit statut social şi au fost timpuri când totul era permis.

Războaie, tendinţe, curente, toate au influenţat evoluţia machiajului, ajungându-se astăzi la cele mai complexe produse pentru machiaj şi la cele mai elaborate tehnici în aplicarea acestei arte.

Astfel s-a ajuns la crearea celor mai bune truse de machiaj, starul iniţial desfăşurându-se în anul 1914, când Max Factor introduce pe piaţă prima cutie de pudră compactă, cu dischetă de aplicare. De atunci s-a dat startul unei lumi fascinante şi elaborate, plină de produse pentru machiaj şi accesorii, ajungându-se astfel la o sincronizare perfectă întreliniile naturale feminine şi arta minunată a machiajului.

Fiecăreia dintre femei îi este dată şansa de a a-şi demonstra talentul în materie de machiaj, de a se simţi specială, frumoasă şi deosebită.

Însă pentru ca machiajul să fie într-adevăr o artă şi pentru ca aplicarea acestuia să aibă rezultatul potrivit, trebuie ţinut cont de anumite condiţii şi respectate câteva reguli simple, dar importante.

Pentru ca un machiaj să fie o reuşită, aplicarea acestuia trebuie să se facă cu produsele potrivite. Acesta este rolul celor mai bune truse de machiaj, de a îndeplini toate condiţiile necesare aplicării unui masaj corect şi frumos.

Cele mai bune truse de machiaj sunt, în primul rând, trusele care conţin produse de bună calitate, realizate conform cu normele în vigoare ale domeniului şi care nu pun cu nimic în pericol sănătatea celei care urmează a o folosi.

Cele mai bune truse de machiaj sunt trusele ale căror compartimente sunt bine delimitate, care au un aspect perfect intact în starea iniţială de desfacere şi care includ accesorii de bună calitate, realizate şi acestea la râdul lor din materiale non toxice şi conforme standardelor de siguranţă şi calitate.

Cele mai bune truse pentru machiaj ar trebui să fie însoţite de informaţii legate de firma producătoare şi locul de provenienţă. Produsele trebuie să aibă marcate data de fabricaţie şi informaţiile legate de termenul de expirare, fie sub formă de dată exactă, fie ca timp indicat de folosire a produselor după ce acestea au fost deschise prima dată, practic, să se indice exact cât timp din momentul deschiderii produsele pot fifolosite, astfel încât să nu afecteze sănătatea.

Trusele pentru machiaj se îmăpart în trei categorii. Trusele standard, trusele semi-profesionale şi cele profesionale.

Cele mai bune treuse pentru machiaj sunt trusele ale căror componente corespund strict destinaţieie trusei.

Trusa standard este trusa de machiaj de zi cu zi, care are incluse toate culorile de bază pentru fond de ten, fard de ochi, fard de obraz, pudră, ruj, glos şi este accesorizată cu oglindă. De regulă sunt truse de dimensiuni micuţe, fiind potrivite pentru poşete, astfel încât machiajul să se poată reface oricând pe parcursul zilei. Sunt şi truse foarte mici, destinate strict pentru poşete.

Trusa semi-profesională este trusa în care sunt incluse minim 30 de nuanţe de fard, pudră, blush, ruj şi glos. Aceasta este destinată machiajelor mai elaborate de zi şi seară, şi este dotată cu toate accesoriile indispensabile aplicării unui machiaj corect. Acestea fac parte din categoria celor mai bune truse pentru machiaj pentru că oferă tot ceea ce este necesar pentru aplicarea unui machiaj: roduse cosmetice, perii, pensule, creioane.

Trusa de machiaj profesională este trusa cea mai complexă, atât din punct de vedere al varietăţii de produse cosmetice, cât şi în ceea ce priveşte accesoriile indispensabile. Este cea mai bună trusă pentru a demonstra faptul că machiajul este o artă.

Diferenţa dintre cele trei tipuri de truse pentru machiaj constă în varietatea de produse pe care acestea le au incluse, însă oricare dintre acestea se poate încadra în categoria celor mai bune truse pentru machiaj, achiziţionarea acestora făcându-se în funcţie de nevoile şi dorinţele fiecăreia.

Ceme mai bune truse pentru machiaj sunt trusele care includ un număr suficient de culori şi care pun la dispoziţie toate texturile de farduri: mate, metalizate şi sidefate.

O trusă de machiaj satisfăcătoare pentru orice femeie care doreşte să-şi scoată în evidenţă frumuseţea şi vrea să se folosească de minunata artă a machiajului, ar trebui să-i pună la dispoziţie tot ceea ce este necesar pentru aplicarea celui mai potrivit machiaj.

Astfel cele mai bune truse pentru machiaj ar trebui să conţină un primer sub formă de gel destinat curăţării şi hidratării feţei şi pleoapelor, fondul de ten adaptat nuanţei tenului şi anticearcănul folositor pentru atenuarea anumitor imperfecţiuni. Pudra este indispensabilă, fiind cea care fixează fondul de ten, urmată de fardul de obraz în nuanţele preferate şi de pudra bronzantă, la care se adaugă fardurile de pleoape, atât în nuanţe stridente, cât şi în tonuri destinate machiajului de zi.

Nu poate lipsi eyeline-rul, şi acesta ales în funcţie de nuanţele preferate. Dermatograful de diverse culori este absolut necesar în creionarea ochilor, dar şi creioanele şi fardurile pentru sprâncene.

Rujurile sunt şi ele printre vedetele trusei de machiaj, oferind nuanţe naturale, strălucitoare şi nelipsitul roşu. Odată cu rujurile, trusa ar trebui să conţină luciu de buze şi  creioane pentru contur.

Rimelul, în tonurile şi nuanţele preferate, normale şi waterproof nu ar trebui să lipsească dintr-o trusă bună de machiaj.

Pe lângă toate acestea, trusa de caliatate şi dotată satisfăcător va avea şi un spray pentru fixarea machiajului finalizat.

O trusă bună pentru machiaj va fi dotată cu pensule destinate fiecărui produs cosmetic în parte. Pentru fond de ten, pudră, fard de pleoape şi  obraz, sprâncene şi buze, pensulele sunt clar diferite, în funcţie de volum şi formă. Pentru ca un produs cosmetic să fie aplicat corect şi pentru ca rezulatatul să fie unul bun, atunci ar trebui folosită pensula destinată strict aplicării acestuia. Pe lângă acestea trusa de machiaj va pune la dispoziţie cleştişor pentru gene, pensetă şi periuţă pentru sprâncene.

Cele mai bune trruse  pentru machiaj sunt aceste truse care pun la dispoziţie toate elementele necesare aplicării unui machiaj perfect. Însă pentru urmarea tuturor paşilor care conduc spre realizarea machiajului, este nevoie şi de alte elemente pe care orice femeie le poate adăuga trusei. Printre acestea  se enumeră beţişoarele sterile, dischetele pentru demachiat, o glindă care măreşte, şerveţelele de hârtie, o  ascuţitoare pentru creioane, demachiantul, cremele de zi, noapte şi de ochi şi o loţiune tonică şi hidratantă. Fiecare va alege aceste produse în funcţie de tipul tenului şi va adăuga orice produs dermatologic pe care îl foloseşte.

Cele mai bune truse pentru machiaj sunt trusele care pun la dispoziţie gama de produse potrivite fiecăreia. Cele mai bune truse dau posibilitatea fiecăreai de a găsi tipul de machiaj care o avantajează cel mai mult.

Cele mai bune truse de machiaj au incluse produse de calitate superioară, sunt accesorizate cu pensule şi perii dintre cele mai bune, care asigura aplicarea fiecărui produs în parte cu mare precizie. Doar astfel machiajul poate fi numit artă, doar astfel fiecare femeie care va folosi aceste truse va putea să  scoată în evidenţă frumuseţea şi eleganţa şi să  estompeze discret micile imperfecţiuni.

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*