Cele mai bune pensule pentru machiaj

               

Machiajul perfect nu este doar machiajul impecabil realizat, ci este cel care se potriveşte cel mai bine unei femei, care îi scoate în evidenţă frumuseţea şi eleganţa şi care o face să se simtă liberă, puternică şi unică. Pentru a se obţine un machiaj perfect este necesară însă respectarea mai multor condiţii, nu numai priceperea şi experienţa.

Machiajul perfect merge mână în mână cu un ten îngrijit şi hidratat. Nu se va putea obţine un machiaj satisfăcător dacă în rutina zilnică a  femeii respective nu este inclusă îngrijirea tenului. Un ten îngrijit înseamnă o piele demachiată şi curăţată dimineaţa şi seara, o piele hidratată corespunzător tipului respectiv, ajutată astfel să facă faţă tuturor provocărilor şi factorilor exteriori.

Un machiaj va  fi reuşit dacă pentru aplicarea acestuia se vor folosi produse cosmetice de bună calitate şi accesoriile potrivite.  

Pentru ca un machiaj să poată fi realizat corect şi să aibă rezultatul scontat se impune folosirea celor mai bune pensule pentru machiaj.

Cele mai bune pensule de machiaj înseamnă produse de cea mai bună  calitate. Şi acest lucru nu înseamnă neapărat truse complete la preţuri exorbitante, ci înseamnă produse realizate conform cu normele de siguranţă şi calitate europene, din materiale non toxice şi accesibile tuturor.

Cele mai indicate sunt pensulele realizate din păr natural, acest lucru contribuind semnificativ la modul în care acestea întind şi nivelează produsul cosmetic pentru care sunt folosite.

Pensulele de calitate  pentru machiaj sunt realizate din peri provenind de la animale, printre acestea fiind folosit părul de capră sau firele din blăniţa de veveriţă.

O pensulă de calitate trebuie să fie foarte bine fabricată, să nu i se împrăştie firele de păr şi să permită o întreţinere normală. Orice pensulă de machiaj care pierde păr sau nu poate nivela şi întinde perfect fardul, ar trebui înlăturată din trusa de machiaj.

Cele mai bune pensule pentru machiaj înseamnă pensulele potrivite fiecărui produs cosmetic şi fiecărei destinaţii în parte. Cea mai bună pensula de machiaj este cea care prin natura formei mânerului şi a perilor permite manevrarea cu uşurinţă şi facilitează aplicarea produselor cosmetice. Din acest motiv, fiecarui produs în parte ar trebui să-i corespundă un anume tip de pensulă, sau cât de cât apropiat ca mâner şi ca formă, mărime şi grosime a pensulei.

Astfel ne aflăm în faţa unei multitudini de tipuri de pensule pentru machiaj, însă descifrarea destinaţiei şi întrebuinţării fiecăreia în parte nu este deloc complicată.

Cu cele mai bune pensule pentru machiaj se poate realiza şi cel mai bun machiaj, potrivit fiecărei femei în parte, adaptat fiecărei fizionomii şi fiecăror linii.

Cele mai bune pensule pentru machiaj sunt pensulele potrivite şi de calitate. Astfel se vor folosi corect şi nu veţi putea da greş.

Începerea unui machiaj este reprezentată de aplicarea fondului de ten pe o piele curată şi bine hidratată. Pensula pentru aplicarea fondului de ten trebuie să aibă un mâner lung şi destul de grosuţ, uşor de manevrat. Pensula în sine trebuie să fie mare, deasă, foarte moale şi mătăsoasă, fiind astfel uşor de folosit pentru aplicarea produselor cosmetice lichide.

Un alt tip de pensulă care se încadrează în categoria celor mai bune pensule pentru machiaj este pensula Multifuncţională-Kabuki. Este o pensulă deasă, realizată din peri lungi care formează o suprafaţă plană la vârf. Este extrem de utilă în aplicarea fondului de ten, a corectorului, iluminatorului sau a pudrei.

O altă pensulă pentru machiaj este pensula pentru fardul de obraz. Pămătuful ecestei pensule este oblic. Acest aspect este esenţial pentru formarea unui unghi optim în contact cu faţa. Astfel se va urma foarte bine linia obrazului. Forma acestei pensule permite luarea unei cantităţi mai mari de fard, acest lucru favorizând o aplicare optimă şi o corectare a echilibrului fizionomiei feţei. Din acest motiv, această rensulă pentru blush este cea mai bună pentru un machiaj corect şi frumos.

Pensula stufoasă pentru aplicarea pudrei este o altă pensulă necesară în realizarea unui machiaj corect şi frumos. Este o pensulă cu peri foarte deşi, fapt ce ajută la aplicarea unei cantităţi exacte de pudră prin mişcări circulare. Acesta este şi modul corect în care se foloseşte, prin mişcări circulare, iar pentru a evita excesul de pudră se va scutura excesul înainte de a intra în contact cu faţa. Acest tip de pensulă nu este obligatoriu a fi folosit doar pentru aplicarea pudrei, ci este utilă şi pentru aplicare fondului de ten sau a bronzer-ului.

Pentru un machiaj complet şi frumos, atenţia acordată machierii ochilor este importantă şi depinde foarte mult de ustensilele cu care se realizează. Astfel, pensula pentru fardul de ochi este foarte importantă pentru a obţine o privire luminoasă şi deschisă, în perfect echilibru cu restul feţei. Pensula pentru fardul de ochi ar trebui să fie moale, cu o formă compactă şi uşor alungită spre vârf sau pufoasă şi rotunjită.  Pensulele pentru fardul de pleoape este prevăzut cu vârful alungit pentru a absorbi o cantitate suficientă de fard.

Machiajul corect înseamnă şi amestecare optimă a culorilor. Pentru ca acest proces să fie bine realizat, ar trebui folosite pensulele adecvate. Pensula de machiaj pentru blending are o formă rotundă sau ovală, uşor alungită, iar perii sunt destul de flexibili pentru a permite amestecul culorilor pe pleoapă.

Pensula pentru machiaj pentru întinderea culorii sau a creionului reprezintă un alt tip de pensulă importantă în aplicarea machiajului.  Este pensula folosită pentru aplicarea machiajului smokey eyes, are perii extrem de scurţi pentru a permite aplicarea culorii în colţul exterior şi interior  al ochiului şi pentru a realiza efectul de pierdere treptată a intensităţii fardului sau a creionului.

Printre cele mai bune pensule pentru machiaj este şi pensula de machiaj pentru aplicarea eyelineru-ului. Aceasta poate fi alcătuită din câteva fire subţiri de lungime medie, care permit trasarea unei linii precise sau este pătrată, cu vârf angular, folosită pentru aplicarea eyeliner-ului pentru machiajul de seară, în ideea de a contura bine ochii. Acest tip de pensulă este folosită şi pentru aplicarea fardurilor pentru sprâncene.

Pensula pentru sprâncene şi pentru tuşul de ochi este o pensulă oblică, folosită pentru trasarea liniilor, estomparea dermatografului şi pentru accentuarea sprâncenelor.

Pensula pentru ruj şi corector este cea cu vârf alungit, astfel încât aplicarea să  fie precisă. Pentru aplicarea rujului se foloseşte toată suprafaţa pensulei prin mişcări scurte, iar pentru aplicarea corectorului se folosesc mişcări tapotare.

Pentru realizarea unui machiaj corect care să scoată în evidenţă liniile naturale şi frumuseţea sunt absolut necesare pensulele pentru machiaj de cea mai bună calitate.

Pentru ca acestea să nu se transforme în surse de microbi şi să nu devină inamicii tenului, se impun anumite reguli de întreţinere.

Folosirea unor pensule de machiaj necurăţate şi neîntreţinute corect, transformă procesul de aplicare a machiajului într-un proces de agresare a tenului cu bacterii.

Pentru ca pensulele să fie protejate de un astfel de risc, ar trebui păstrate într-un port-fard special destinat, nu lăsate la voia întâmplării prin casă sau pe masa de toaletă. Acestea  necesită o curăţare săptămânală. Spălarea pensulelor pentru masaj se face normal, cu apă călduţă şi săpun lichid sau gel de duş. Se săpunesc bine şi se insistă pe frecarea uşoară a perilor până se elimină tot fardul acumulat şi celelalte impurităţi. Se lasă la uscat pe un şervet curat care va absorbi toată apa şi se depozitează în port-fard.

O altă modalitate de curăţare a pensulelor pentru machiaj este stropirea perilor cu ulei de măsline sau de migdale dulci, lasate astfel câteva minute, după care se şterg energic folosind o compresă sterilă. Ulterior se spală cu apă şi săpun lichid pentru a le degresa. Se usucă bine şi se depozitează corespunzător.

Cele mai bune pensule pentru machiaj nu înseamnă neapărat cele mai scumpe şi sofisticate pensule, ci înseamnă pensule corect alese fiecărui produs cosmetic în parte. Acestea vor fi achiziţionate separat, cele din trusele de machiaj nefiind suficiente pentru aplicarea unui machiaj corect.

Cele mai bune truse pentru machiaj înseamnă pensulele din fibre naturale care nu se destramă şi nu se împrăştie atunci când sunt folosite, cu mânere adaptate fiecărei întrebuinţări şi extrem de funcţionale.

Cele mai bune pensule pentru machiaj sunt pensulele uşor de curăţat şi întreţinut, astfel încât folosirea acestora să nu se transforme într-un pericol pentru ten.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*