Produse make up

Pentru o femeie care are mereu grijă de aspectul său, sunt 10 produse de bază cu ajutorul cărora poți construi orice tip de machiaj, de la unul simplu, de zi, până la un make-up elaborat, de seară. Însă cel mai important lucru cu privire la trusa ta de make-up este cu siguranță calitatea produselor pe care alegi să le folosești și aici nu este vorba numai de prețul ridicat.

Produse-Machiaj

Machiajul este arma secretă a tuturor femeilor atunci când vor să se simtă frumoase, încrezătoare și mai pregătite ca oricând pentru orice provocare. De aceea vă prezentăm care sunt produsele pe care trebuie neapărat să le conțină trusa ta de machiaj?

Crema de față

Dacă nu este hidratat corespunzător, tenul tău va avea de suferit și atunci cu siguranță niciun machiaj nu va rezista, sau va curge extrem de repede. Așadar, poate ar trebui să te gândești să afli care este crema potrivită pentru tipul tău de ten, pe care să o folosești zilnic. O poți aplica pe ten cam cu 10 minute înainte de a te machia. Nu uita să aplici zilnic o cremă cu factor de protecție, astfel tenul tău își va încetini procesul de îmbătrânire.

Fondul de ten

Poate cea mai importantă caracteristică a fondului de ten textura, care trebuie să fie potrivită tenului tău. Important este să cunoști foarte bine nuanța potrivită și să testezi nuanța pe gât, la lumina zilei, de preferat. În niciun caz nu încerca nuanța fondului de ten pe mână, nu acolo îl vei purta, iar diferențele de culoare dintre mână și față diferă sunt mari. Pentru aplicarea fondului de ten poți utiliza fie pensule, fie un burete..

Concealer

Femeile adoră acest produs pentru că acoperă perfect cearcănele și orice semne care le deranjează la chipul lor. O urmă inestetică, o mică roșeață, chiar și cele mai adânci cearcăne, toate sunt acoperite perfect. Acesta poate fi aplicat cu o pensulă pentru corector și apoi fixat cu puțină pudră translucidă.

Conturing

De fapt, în această categorie sunt incluse mai multe produse prin care ne evidențiem calitățile și ne ascundem defectele. Pensula pentru blush, pudra duo, încă puțin blush și magia a fost făcută

Fardul pentru sprâncene

Sprâncenele bine definite și în concordanță cu fața noastră pot schimba fizionomia. Ar fi indicat să renunțați la sprâncenele tatuate, subțiri sau foarte groase, extremele nu arată niciodată bine. Dacă nu aveți sprâncene suficient de groase, le puteți contura cu ajutorul unui kit de sprâncene.

Fardul de ochi

Știi și tu că printre cele mai potrivite truse de make-up sunt cele pe care ți le poți construi singură în funcție de nuanțele ce te avantajează. De obicei sunt indicate cam 6 farduri, mate și strălucitoare, perfecte pentru un make-up de zi sau de seară. Pentru machiajele speciale se pot folosi trusele care conțin nuanțe sclipitoare

Rimelul

Genele, la fel ca și sprâncenele ajută la conturarea feței și toate femeile și le doresc la fel lungi, dese și intense ca nuanță, astfel încât privirea ta să fie una de neuitat. În cazul în care intri în această categorie, poți apela fie la genele 2D, 3D sau îți poți alege un rimel bun, pe care să îl aplici într-un singur strat pentru un machiaj natural, sau în două straturi pentru un look provocator.

Rujul

În geanta ta cu produse pentru machiaj ar fi bine să se regăsească cel puțin două nuanțe total diferite de ruj. Pentru machiajele puternice in zona ochilor, rujul nude este alegerea perfectă. La polul opus se află rujul în nuanțe vibrante de roșu, mov, vișiniu, marsala și chiar negru. Nu uitați însă de hidratarea buzelor, este primordială mai ales atunci când purtați rujuri mate. Un balsam de buze trebuie neapărat să se regăsească în trusa voastră de make-up.

Pensulele

Există 6 pensule obligatorii pe care trebuie să le ai în trusă: pensula pentru corector, pensula pentru fond de ten, ce poate fi folosită și pentru conturing, pensula pentru blush sau pudră, pensula pentru sprâncene, pensula pentru fard, pensula pentru buze. Poți adăuga și buretele minune, acela ce te va ajuta să întinzi perfect fondul de ten și te va feri de urmele inestetice dintre față și gât. Îl umezești înainte de folosire și după îl poți folosi.

Demachierea

Indiferent dacă alegi să te machiezi sau nu, trebuie neapărat ca în fiecare dimineață si seară să te demachiezi. Fă-o, iar tenul tău îți va mulțumi cu siguranță, va respira mult mai bine, iar impuritățile de peste zi vor fi eliminate. În acest fel poți ajuta și tenurile acneice, care se vor vindeca mult mai repede. Poți alege demachiante cremă, loțiuni de curățare sau cele mai recomandate produse în ultima vreme: loțiunile micelare. E suficient să aplici puțin produs pe o cotonetă și o să îndepărtezi imediat orice urmă de make-up.

Cam astea sunt cele 10 produse de bază pe care trusa ta trebuie să le conțină. Este adevarat că fiecare femeie își are propriile produse, pe care le folosește mai mult sau mai puțin, dar acestea sunt produsele pe care femeile care au grijă de aspectul lor le folosesc în mod frecvent și care le sunt suficiente pentru orice tip de machiaj. Nu uita să alegi produse originale, care să fie cât mai blânde cu tenul tău. De asemenea este important să urmărești data de expirare și să îți cureți regulat pensulele și burețeii de machiaj.

Pregătirea pentru machiaj

Demachiantul se curăță întotdeauna de pe față (cu apă termală, de preferat). În acest fel, el va continua să își facă efectul pe timpul machiajului.

Burețelul sau pensula folosite pentru fond de ten trebuie să fie puțin umede atunci când sunt utilizate, astfel încât apa să respingă fondul de ten și să nu rămână prea mult produs îmbibat în ele.

Un truc pe care puține femei îl cunosc se referă la faptul că întotdeauna se aplică puțin fond de ten și pe lobul urechii, precum și în comisura dintre față și gât, unde se întinde foarte bine, iar rezultatul va fi cât mai aproape de natural.

Anticearcănul se aplică mereu cu degetul, prin tapotare. În contact cu căldura corpului, el se lichefiază și intră mai ușor în piele, absorbția fiind optimă, iar rezultatul pe măsură. Peste anticearcăn, pentru o durată mai mare a machiajului se folosește pudră translucidă. După ce se aplică pudra, se curăță sprâncenele de fond de ten cu pensula și cu apă termală. Sprâncenele se conturează după accentuarea ochilor, cu o pensulă tăiată cu colț. Dacă ies prea intense poți să remerdiezi ușor problema, apăsând ușor burețelul folosit pentru fond de ten deasupra lor și se mai deschid.

Cea mai bună combinație de blush este în două nuanțe – una naturală, mată, care se aplică din dreptul colțului urechii către colțul gurii, după care pe deasupra, în partea superioară, se vine cu o tușă de blush deschis la culoare (piersică sau roz) pentru a îmbujora ușor obrajii. La final se iluminează zona superioară a pomeților cu un iluminator. După ce ai încheiat această etapă, pe buze se aplică balsam, ca să fie hidratate și pregătite atunci când se aplică rujul.

Machiajul ochilor

Ochii sunt oglinda sufletului, așa că de ce să nu folosești unele trucuri care să îi facă pe cei din jur să fie captivați de privirea ta? Pentru a avea acest efect, trebuie doar să respecți câteva reguli de bun simț, iar rezultatul va fi cu siguranță unul ”wow”.

Pentru un machiaj natural se folosesc minimum două nuanțe, una mai deschisă și una mai închisă, din același câmp cromatic.

La aplicarea fardului, pensulele sunt extreme de importante și trebuie folosite în cunoștință de cauză. Pensula cu care se creează umbra trebuie să fie pufoasă, astfel încât marginea umbrei să fie difuză. Pensula pentru sprâncene trebuie să fie tăiată în colț, pe diagonală, cea pentru fardarea pleoapei mobile trebuie să fie plată.

Pe pleoapa mobilă se folosește nuanța mai închisă, care se aplică descendent, dinspre colțul exterior spre cel interior. De asemenea, fardul și eyelinerul se aplică astfel încât să nu existe deloc spații albe între gene, ci să fie uniform.

Rimelul se aplică printr-un zig-zag la rădăcină și apoi trăgând pensula spre colțul exterior.

Buze senzuale

După ce machiajul ochilor a fost încheiat, o atenție deosebită se va acorda buzelor, care nu trebuie să iasă în evidență printr-o nuanță greșită a rujului, sau printr-o aplicare defectuoasă a acestuia.

Mai întâi se îndepărtează balsamul de buze, care a avut timp să își facă efectul. Apoi se aplică un ruj (mat sau lucios, la alegere), după care, cu o nuanță ușor mai deschisă decât primul ruj, se accentuează centrul buzelor, pentru mai mult volum.

Nu e nevoie să investiți și în ruj mat, și în ruj lucios. Cel mat poate deveni lucios dacă îl amestecați cu puțin balsam de buze.

Mici șmecherii, dar cu efect neașteptat

Experții în make-up folosesc mici trucuri care ni se par imposibile și care fac ca un machiaj aparent banal să capete o strălucire pe care nu ne-o închipuiam.

Iată câteva dintre acestea, pe care le poți aplica cu succes și acasă.

Același iluminator folosit pe pomeți trebuie aplicat într-o linie fină și sub sprâncene, precum și pe arcada buzelor. Veți rămâne impresionată de volumul pe care îl oferă buzelor acest mic artificiu.

În 5 minute, un machiaj de zi poate fi transformat într-unul de seară printr-o tușă de eyeliner și un ruj puternic. Dar asta e prima etapă. Pentru un efect mai bun, și acest machiaj are nevoie de timp, iar etapa mai complexă durează la fel de mult ca primul modul.

Pentru a intensifica machiajul și a-l transforma într-unul pentru o petrecere, folosiți nuanțe de ruj intens. De asemenea, la ochi continuați machiajul cu un fard mat, peste care aplicați unul sidefat, chiar peste umbrele inițiale.

Pudra nu este absolut necesară, pentru că încarcă tenul. Pentru persoanele cu ten gras, în loc de pudră, se recomandă șervețele matifiante care se pot aplica în zona T (sunt ieftine și se găsesc în majoritatea magazinelor).

Acestea sunt printre cele mai populare produse de machiaj pe care le puteţi încerca. Calitatea imbatabilă şi formulele desăvârşite ale produselor de machiaj sunt o garanție pentru un aspect impecabil al tenului şi oferă garanţia unui look rezistent, indiferent de tipul de ten, pe parcursul întregii zile. Asta înseamnă că indiferent că le folosiţi pentru o zi la birou, o ieşire în oraş sau un eveniment important, veţi arăta ireproşabil şi veţi atrage cu siguranță toate privirile admirative asupra dumneavoastră.

Farduri

O femeie nu are niciodată prea multe farduri și parcă întotdeauna mai are nevoie de încă unul pentru pleoape sau pentru obraz. Într-adevăr, fardurile sunt indispensabile din orice trusă de machiaj, deoarece accentuează cel mai mult trăsăturile naturale. Dacă fardurile pentru ochi le alegem în funcție de culoarea ochilor și […] mai mult »

Cele mai bune truse pentru machiaj

              Arta mechiajului s-a dezvoltat odată cu trecerea timpului, în mod firesc şi perfect pliat pe dorinţa femeii de a-şi  scoate în evidenţă liniile frumoase, de a limita imperfecţiunile şi de a-şi trata tenul şi întregul corp cu respect. Femeile au dorit dintotdeauna să demonstreze […] mai mult »

Cele mai bune pensule pentru machiaj

                Machiajul perfect nu este doar machiajul impecabil realizat, ci este cel care se potriveşte cel mai bine unei femei, care îi scoate în evidenţă frumuseţea şi eleganţa şi care o face să se simtă liberă, puternică şi unică. Pentru a se obţine […] mai mult »