Un look de neuitat, cu un machiaj de zi special

Machiajul este o artă, care pentru multe femei pare a rămâne o enigmă. Prea multe femei au câteva noțiuni, pe care însă le aplică total greșit. Și atunci, în special după o vizită la un salon de frumusețe, sau după experiența de machiaj cu un stilist profesionist, ni se pare aproape imposibil să repetăm această măiestrie acasă, în condiții și cu produse mai comune.

Machiaj-de-zi

Profesioniştii în frumuseţe consideră că pentru un chip frumos și armonios, foarte importante sunt forma perfectă a sprâncenelor, aspectul natural al tenului, dantura sănătoasă şi zâmbetul frumos. În acest fel poţi arăta îngrijit, feminin şi în tendinţe, cu minimum de machiaj.

Trusa de bază

Potrivit specialiștilor în domeniu, machiajul de zi trebuie să fie natural, uşor, discret, să îţi scoată în evidenţă trăsăturile frumoase şi să se vadă foarte fin la lumina zilei. Un prim pas, înainte de a începe aplicarea machiajului, să îţi cureţi şi tonifici tenul, de preferat cu produse din aceeaşi gamă, pentru a nu risca să ţi se întindă creionul sau fardurile la doar o oră după aplicare. De asemenea, foloseşte o cremă specială contur de ochi şi o alta ca bază de machiaj potrivită tenului tău.

Trusa de bază pentru un machiaj de zi a fiecărei femei trebuie să conțină o cremă hidratantă, un fond de ten, pudră, blush (fard de obraz), creion dermatograf, rimel și opțional fard de ochi.

Crema hidratantă de zi, indiferent dacă e sub formă de cremă, ser sau loțiune trebuie să furnizeze pielii ingrediente care îi mențin structura, reduc efectele dăunătoare ale radicalilor liberi (efectele mediului înconjurător pe piele – de la soare, poluare și aer), și ajută celulele pielii să funcționeze mai normal. Crema hidratantă trebuie să aibă o formulă bine definită (conține ingrediente de protecţie UVA) şi o protecţie solară cu spectru larg SPF 15 sau mai mare. Crema de zi trebuie să hrănească tenul nu să-l încarce în exces.

Fondul de ten reprezintă startul oricărui machiaj și reprezintă condiția de bază de a arăta mai bine. Acesta este o cremă pigmentată care poate avea proprietăți de hidratare, echilibrare a secrețiilor de sebum, matifiere, tonifiere, revigorare, motiv pentru care o femeie trebuie să știe exact ce tip de ten are pentru a ști ce alegere să facă. Totodată, este nevoie de un fond de ten care să reziste minim 12 ore pentru a nu vă trezi cu un ten uns. De aceea, poate ar trebui să fiți ceva mai atente la etichete. Pe ambalajul fiecărui produs se specifică durata, ingredientele, destinația pentru care a fost creat, precum și filtrul de protecție solară, necesar în orice anotimp.

Fondul de ten fluid are o putere medie de acoperire, iar cel sub formă de cremă are o rezistență crescută, ideal atunci când practici un sport. Încercarea fondului de ten se face pe zona gâtului, nu pe mână sau dosul palmei.

Pudra are un rol esențial în realizarea unui machiaj corect. Pudra poate fi folosită şi singură, direct pe piele, însă rolul ei principal este să fixeze cât mai bine fondul de ten, să-l menţină fresh şi să elimine aspectul lucios şi uneori strălucitor al pielii. În cazul acesteia, este important să știți să dozați bine cantitatea! Ziua se va vedea foarte bine dacă pudra e aplicată excesiv, iar în acest caz soluția este să puneți puțină pudră pe capac se ia apoi cu pensula, se scutură puțin și abia apoi se aplică pe față!

Blush-ul sau fardul de obraz este culoare care va scoate în evidență fața. Luaţi puţină culoare, suflaţi pentru a înlătura excesul, şi aplicaţi întotdeauna dinspre pomeţi, către păr. Nu vă apropiaţi prea mult de linia nasului şi nu exageraţi cu cantitatea de culoare, altfel efectul va fi unul nedorit, adică veţi arăta ca un clovn.

Pentru un aspect natural, de vacanţă, aplicaţi întâi blush-ul, iar apoi fixaţi cu o pudră bronzantă. Iar pe final, fiţi cu mare băgare de seamă ca între nuanţa feţei şi pielea gâtului şi a decolteului să nu fie o diferenţă evidentă! El se va aplica prin mișcări rotative pe pomeții feței.

Rimelul este unul dintre cele mai populare produse de înfrumusețare din zilele noastre. Există produse care, aplicate, dau rezultate spectaculoase și printre acestea se număra și un rimel bun. Rimelul se aplică indiferent dacă machiem ochii cu fard sau nu. Un rimel de calitate are un miros dulce sau nu miroase deloc. Compoziţia rimelului trebuie să fie asemănătoare cu cea a unei creme. Dacă compoziţia este foarte consistentă sau aproape lichidă, înseamnă că s-au încălcat regulile de păstrare. Încercați să treceţi cu periuţa pe suprafaţa palmei. Un rimel calitativ va lăsa urme drepte şi neîntrerupte, fără cocoloașe. Nu se recomandă să procuraţi rimelul din vitrină, pentru că nu se ştie de câte ori a fost deschis. Analizaţi atent periuţa, ea trebuie să fie fără defecte, iar firele de pe ea nu trebuie să cadă. Peria rimelului va machia genele de la colțul interior spre exterior, insistând spre exterior. Astfel se obține efectul ”ochi de pisică”. Rimelul se aplică și pe genele de jos.

Rujul sau luciul de buze se alege în funcție de personalitatea, ținuta și programul fiecăreia dintre noi.

Fardul de ochi este opțional ziua. În cazul în care vă decideți să aplicați fard de ochi, se va alege însă culori calde, culori de pământ, cum sunt tonuri de maro sau mov.

Dermatograful, eyeliner-ul sau acuarela. Culoarea acestora va fi în general maro, negru sau gri închis. Linia de contur a ochiul va fi una finuță, mai subțire în interiorul ochiului și îngroșată spre exterior.

În fine, regula este ca la machiajul de zi acesta trebuie să fie adaptat vârstei, ținutei și programului zilei. Machiajul de zi nu trebuie să fie strident, nu trebuie să fie încărcat!

Trucuri utile cu efecte de neuitat

Te poți scuza că nu ai parte de prea mult timp dimineața și de aceea machiajul tău are de suferit. Ei bine, scuza aceasta nu este una valabilă. Chiar dacă dimineața ai puțin timp la dispoziție pentru machiaj, poți adopta soluții rapide pentru a ieși din casă cu un aspect impecabil, și noi ți le prezentăm.

Culorile puternice, închise, sunt mereu o soluție, însă pentru aplicarea lor, fie că e vorba de ochi, fie de buze, timpul are o importanță covârșitoare. Straturi peste straturi, texturi combinate și contururi precise necesită zeci de minute de migală. Orice gest făcut în grabă poate avea ca rezultat un accident, un mic dezastru pe chipul nostru. Retușarea lui va dura minute prețioase și uneori demachierea devine singura soluție. De aceea, îți propunem câteva variante de machiaj simple, dar la modă.

Nu exagera

Tenul palid impune un machiaj ceva mai discret, dar nu lipsa lui. Fondul de ten devine acum un aliat, dar și un mijloc ideal de protecție. Multe din formulele acestui fard conțin SPF și apără pielea de razele UV, care sunt prezente și în acest anotimp, în ciuda vremii reci. Chiar dacă ai tenul gras, cele mai bune variante sunt cele lichide, care aduc pielii și o doză de hidratare, protejând pielea împotriva uscăciunii vântului și gerului.

Formule de vreme umedă

Dacă fondul de ten rămâne un produs important în machiajul zilnic și conferă pielii perfecțiune, fardurile, rujurile și mascara trebuie alese atent pentru a face față umezelii. Formulele cremoase sau rezistente la transfer sunt cele spre care e indicat să-ți îndrepți atenția în acest sezon umed. Rujurile, în schimb, trebuie să aibă o formulă hidratantă și nutritivă care să țină la distanță uscăciunea.

Un strop de culoare

Aplică un strat subțire de fond de ten, puțin fard de obraz și un ruj sau un balsam pe buze într-o culoare cât mai naturală pentru a lăsa rolul de vedetă ochilor.

Culorile închise, pământii sunt sugestii din natură, însă și griurile, nuanțele de albstru-deschis și albul sunt variante care pot fi aplicate cu real succes, fiind ideale pentru un machiaj rapid, decorativ și tonic. Albastrul este una dintre culorile vedetă pentru zi, pe care îl poți aplica pe toată pleoapa superioară sau poți folosi un creion contur albastru, gri sau verde, conturând ochii de jur împrejur și apoi estompând linia dură cu o pensulă specială (pe care unele creioane o au deja la celălalt capăt), cu un burețel, cu degetul sau cu un băț cu vată. În felul acesta, vei evita ca fardul să se întindă sau să nu fie aplicat simetric.

Natural, plin de prospețime

Termenele de nude sau natural nu înseamnă lipsa machiajului, ci doar o tușă fină care să ascundă imperfecțiunile și să sublinieze ușor trăsăturile, punându-le astfel în valoare.

Ai nevoie de un fond de ten cu o bună acoperire, care să șteargă de pe chipul tău orice urmă de oboseală sau imperfecțiune. Încălzește fondul de ten sau crema între palme pentru câteva secunde și apoi întinde uniform. Fixează cu un strat fin de pudră. Mai ai nevoie de puțină mascara pe gene și de un gloss pe buze. Dacă vrei să dai un pic de profunzime ochilor, alege un fard bej sau maro-deschis, aplică-l în pliul ochilor și întinde-l puțin spre arcadă.

Roșu senzual

Chiar dacă nu ești adepta machiajului puternic, orice femeie trebuie să aibă un ruj roșu în trusa de frumusețe. Este acest ”must have” care face minuni cu o simplă aplicare. Dacă ai o zi specială când trebuie să arăți senzațional, rujul roșu este fardul pe care merită să te bazezi. Este la modă, pune buzele în valoare și dă întregului chip un șarm deosebit.

Baza este și ea importantă, dar rolul fondului de ten nu trebuie minimalizat. Cât privește machiajul ochilor, la buzele pline de culoare se asortează perfect o pereche de gene lungi și pline de volum.

Cum rujul roșu este destul de pretențios și aplicarea lui necesită atenție, ca să-ți ușurezi misiunea, conturează mai întâi buzele cu un creion și abia apoi aplică rujul. O altă variantă mai rapidă este un gloss mat și plin de culoare.

Tușul, mereu elegant

Acoperă tenul cu un strat fin de fond de ten și apoi conturează ochii cu tuș. Secretul acestui machiaj este să aplici mai întâi un praf de pudră sau un fard într-o culoare nudă și apoi să trasezi linia de tuș. Fardul îl va fixa și va împiedica întinderea lui. Trasează o linie subțire în colțul intern al ochiului și puțin mai groasă spre coada lui. Oprește linia chiar unde se termină ochiul și apoi trage o alta până la arcadă, în unghi de 45 de grade.

Dacă ai ceva de corectat, pune puțin fon de ten pe un bețișor cu vată și șterge. Asortează acestui machiaj un ruj într-o culoare delicată, naturală. Dacă ai pleoapa căzută sau pielea îmbătrânită, atunci e bine să renunți la acest machiaj.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*