Machiajul perfect pentru ziua nunții tale

Cam toate viitoarele mirese își doresc ca în ziua nunții să arate perfect, să fie în centrul atenției, pentru că, la urma urmei, este ziua în care are posibilitatea să fie prințesă pentru o zi. Rochia, coafura, încălțările, completate de un machiaj care să se asorteze perfect, să reziste toată ziua, să se potrivească atât pe parcursul zilei, dar și al nopții, pentru că nimeni nu va avea timpul necesar să-și schimbe machiajul de zi cu unul de seară. De aceea, o seară perfectă trebuie însoţită neapărat de o imagine impecabilă şi un machiaj reuşit.

Machiaj-mireasa

După cum am spus, pentru unele femei ziua nunţii este cea mai importantă zi din viaţa sa. Este ziua în care doreşti să fie totul perfect, să arăţi cât mai frumoasă, strălucitoare, seducătoare şi în acelaşi timp inocentă. Cu siguranţă nu este tocmai ziua în care trebuie să experimentezi cu machiajul şi coafura, ba din contra, totul trebuie să fie bine pregătit din timp, eventual să faci o probă înainte, pentru a vedea cum ”pică” totul pe chipul tău.

Important ce trebuie să ştiţi este că machiajul se face ţinând cont de dorinţa miresei şi de trăsăturile feţei. Dat fiind faptul că machiajul trebuie să reziste o zi întreagă, optaţi pentru produse cât mai profesionale care asigură rezistenţa.

La nuntă, mireasa este personajul pricipal al serii. Aceasta trebuie să arate perfect, să se evidenţieze prin originalitate, stil, atitudine şi comportament.

Tendințe la modă

Specialiștii în domeniu susțin că există unele tendinţe de machiaj special create pentru mirese care nu par să se demodeze niciodată. Aşadar, se reinventează machiajul „fără machiaj” care mai este cunoscut ca „machiaj nud”. Acesta evidenţiază tenul fără a-i da senzaţia de stil complicat şi greu.

Se practică frecvent şi stilul în care predomină ochii bine conturaţi, buzele colorate intens şi pomeţii evidenţiaţi: caracteristici din anii 80 care au devenit importante şi în perioada actuală. Acest machiaj este unul plăcut, emană un stil aparte şi se impune prin proeminenţă absolută. Machiajul este specific mireselor care iubesc experimentele şi vor să fie în centrul atenţiei.

Accentul pe o singură trăsătură a chipului este altă tendinţă pentru machiajul mireselor. Se pune accent pe aspectul feţei, dar se evidenţiază un singur detaliu.

Nu uităm şi de machiajul smokey eyes. Nu mai predomină, însă la smokey eyes tradiţional se remarcă culoarea. Pentru ziua nunţii se pot folosi tonuri vibrante de verde, auriu şi mov cu un efect dramatic datorită nuanţelor şi texturii metalizate a fardului.

Un alt machiaj de mireasă care poate fi remarcat sunt nuanţele de pastel. Acestea au parte de foartă multă atenţie, pentru că nimic nu evidenţiază feminitatea mai bine decât nuanţele delicate de roz, amplasate discret pe pomeţi şi pe buze. Acest tip de machiaj păstrează conturul natural al ochilor, se accentuează doar linia genelor cu un fard. Se consideră un look fresh care complimentează trăsăturile şi conferă tenului un aspect sănătos.

Specialiștii sunt de părere că un look de mireasă se evidenţiază dacă machiajul este ales în funcţie de modelul rochiei, de forma feţei dar şi de stilul personalizat al fiecăruia. Machiajul trebuie să reprezinte mireasa, s-o pună în valoare pentru a fi remarcată la maxim.

Un look de neuitat

Fără îndoială că machiajul este cel care de fiecare dată va face să străluciți într-un mod unic și să fiți remarcată și admirată în același timp. Artiștii de make-up pun accent pe naturalețe și feminitate elaborând machiajul de mireasă în nuanțe precum roz pudrat, bleu iar pentru un efect desăvârșit se folosește glitterul care este în trend anul acesta. Pentru a defini în totalitate look-ul experții optează pentru un ruj de o culoare mai intensă sau naturală dacă se mizează pe machiajul ochilor.

Poate cel mai versatil și elegant dintre toate este clasicul machiaj cu elemente glamuroase, acesta pune în valoare orice femeie și îi oferă un rafinament deosebit. Deseori miresele aleg să-și păstreze look-ul cât mai natural în ziua nunții dar apelând la o coafură bogată, interesantă și voluminoasă. Totuși, machiajul de mireasă are drept scop să accentueze și să evidențieze frumusețea ta naturală, prin urmare nu vei da greș adoptând un machiaj fashion în culori mai neutre sau luminoase.

Machiajul de tip smokey eyes probabil este cel mai îndrăgit din toate timpurile și este apreciat de toate miresele nonconformiste care vor să iasă din tipare, să impresioneze prin originalitate si unicitate. Acesta îți accentuează ochii, și astfel vei obține o privire seducătoare și irezistibilă.

Alegerea machiajului de mireasă este un lucru dificil pentru orice femeie ce are de trăit acest eveniment unic și frumos. De aceea este bine să fii informată din prealabil, cine știe poate îți găsești machiajul perfect pentru tine.

Sfaturi utile, care vă pot ușura mult munca

Machiajul miresei, la prima vedere pare un amănunt, însă acesta necesită o atenţie sporită, fiind un lucru indispensabil pentru o mireasă. Ce tânără se vrea la nunta ei fără un machiaj profesionist şi rezistent? În ce constă secretul unui make-up calitativ, astfel încât mireasa să fie mulţumită de rezultat şi să se bucure din plin de momentele frumoase din ziua nunții ei?

Ai grijă cum alegi un artist make-up

Pentru această zi, multe mirese apelează la serviciile unui make-up artist, pentru a fi sigure că rezultatul obținut va fi unul profesionist. Atunci când apelezi la serviciile unui artist make-up, trebuie să ţii cont de portofoliul de make-up. De obicei, acesta este un important criteriu de selecţie. Acurateţea lucrărilor, stilul make-up al artist-ului, viziunea lui asupra culorii – toate acestea le poţi analiza din portofoliu. Asigură-te ca aspectele date îţi pot scoate în evidenţă unicitatea și te regăseşti în lucrările acestui artist make-up.

Machiajul de seară se diferenţiază de machiajul de mireasă

Machiajul de seară şi machiajul de mireasă se diferenţiază, cel mai des prin culori, dar și modul de realizare, de aceea trebuie să fii atentă atunci când cauți inspirație pe internet sau în alte surse. Trebuie să iei în considerare faptul că machiajul miresei este mai rezistent. Machiajul de seară se menţine aproximativ 12-15 ore, în timp ce machiajul miresei trebuie să țină mai mult de 24 de ore. De asemenea, un alt aspect prin care se diferenţiază machiajul de mireasă de cel de seară, este preţul. Acesta este mai mare în cazul machiajului pentru mireasă din motiv că sunt folosite alte tipuri de materiale, timpul de realizare este mai mare dar și alte aspecte, care fac diferența.

Pregăteşte-ţi tenul

Fiind mireasă, trebuie să ştii că pregătirea tenului pentru machiajul de mireasă începe cu cel puţin 2-3 săptămâni înainte de nuntă. Ar fi binevenit să apelezi la un specialist în cosmetică pentru curăţirea tenului printr-un peeling. Este important ca sprâncenele să fie pensate cu cel puţin o zi înainte de aplicarea machiajului, pentru că în acest fel eviţi iritaţiile. Tenul ar trebui să fie bine hidratat şi nu uita, cel mai important în ziua nunţii este tenul curat şi odihnit. Asigură-te ca, în pofida la toate grijile şi emoţiile pe care le ai, să ai un somn liniştit în noapte din ajunul nunții.

Machiajul de probă este important

Machiajul de probă este ceva indispensabil atunci când este vorba de o treabă profesionistă. Astfel, nu vei avea surprize în ziua nunţii şi vei putea să obţii rezultatul dorit, sugerând unele modificări artistului. Consideră acest lucru ca fiind o repetiţie pentru a-ţi păstra calmul şi, mai ales, a-ţi vedea imaginea în ansamblu pentru cea mai importantă zi din viaţa ta. Machiajul de probă se realizează aproximativ cu o lună înainte de eveniment.

Mergi la salon decât să chemi artistul make-up acasă

Atunci când este pusă problema dacă să mergi tu la salon sau să se deplaseze dânsul la tine, optează pentu prima variantă. Şi nu pentru că așa este mai comod pentru el, ci mai degrabă pentru rezultatele pe care vrei să le obţii. Există unele detalii, care ajută la realizarea unui machiaj desăvârşit, cum ar fi: lumina de zi; scaunul special, ce permite ca faţa miresei să fie la acelaşi nivel cu cea a make-up artist-ului. La salon sunt toate aceste condiţii, de aceea e cu mult mai bine când mergi tu la salon.

Machiajul trebuie să fie natural, dar și rezistent

Cel mai potrivit ar fi să optezi pentru un machiaj clasic, pentru culorile care se potrivesc ochilor şi feţei. Contează ca machiajul să nu fie doar frumos, dar şi să ți se potrivească, să-ți accentueze trăsăturile feței dar și să-ți camufleze micile neajunsuri. Ce ţine de culori, dacă eşti o mireasă non-conformistă, poţi opta pentru nişte culori stridente, însă nu uita că o mireasă trebuie să emane rafinament şi fineţe. De obicei artiştii folosesc tonuri calde, naturale, având la bază culori bej, crem lila, roz pal, maro. Pentru ca machiajul să fie şi rezistent, asigură-te că mergi la un make-up artist, care foloseşte cosmetică de calitate, astfel te vei lipsi griji în plus şi te vei simţi frumoasă şi sigură pe tine.

De obicei, se accentuează o singură trăsătură a chipului: ochii, buzele, pomeţii sau chiar luminozitatea feţei. Se poartă machiajul natural, inteligent conturat şi iluminat. Un alt trend este machiajul cu accente strălucitoare, amplasate discret în machiajul ochilor şi al pomeţilor.

Profesia de make-up artist pe cât de frumoasă este, pe atât e şi complexă. Nu uita că anume ei sunt cei care ne fac frumoase, ne pregătesc cu cea mai mare grijă, să arătăm impecabil în cea mai frumoasă zi din viaţa noastră. Tot ei sunt cei care ne oferă suport psihologic, cei care au mereu un cuvânt de spus şi nu permit ca emoţiile să fie mai presus de noi. De aceea ar trebui să nu aveți aere de ”divă”, care să nu facă decât să enerveze make-up artistul. Nu uita că pe lângă rezultatele îmbucurătoare şi demne de admiraţie, acesta reuşeşte să creeze atmosfera şi să-ţi producă emoţii pozitive pentru întreaga zi.

Acestea fiind zise nu ne rămâne decât să îți dorim să ai parte de nunta pe care ți-ai dorit-o, să arăți ca o prințesă, pentru că meriți!


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*