Machiaj ochi verzi

Există aforisme cu un grad mai redus de răspândire, precum „Ochii sunt oglinda sufletului.”; „cel mai dificil lucru este să vezi ce este în fața ochilor tăi.” (Ellen DeGeneres); „Lacrimile sunt noțiunea naturală a ochilor. Ochii zăresc mai bine atunci când sunt spălați cu lacrimi.”

De asemenea, avem în folclorul românesc extrem de cunoscuta zicală: „ochii verzi niciodată să nu-i crezi”, ochii fiind considerați lumina trupului și a sufletului. Trecând peste importanța lor fiziologică și discuțiile filosofice care ar putea decurge de aici, ochii reprezintă pentru femeia modernă (dar și din antichitate) o carte de vizită. Iar atunci când nuanța este accentuată de un machiaj potrivit, devin chiar o putere a personalității ei, oferindu-i și mai multă siguranță atât pe plan profesional, cât și personal. Și ne referim aici la ochi ca o armă a seducției.

Orice femeie își dorește să strălucească prin prezență, vestimentație, iar frumusețea ochilor să copleșească de la o primă privire. Pentru realizarea acestui lucru, pe lângă înzestrarea naturală, este nevoie și de o mână de profesionist. Deoarece un machiaj corect reprezintă o adevărată artă, există totuși unele trucuri care vă pot ajuta să străluciți. Iată unele dintre ele!

Ordinea aplicării produselor de machiaj

Ca în orice domeniu, și aici există o ordine. Astfel, atunci când aplicați machiajul, trebuie să aveți în vedere înfățișarea, look-ul pe care doriți să îl creați. Dacă doriți să obțineți un machiaj dramatic al ochilor, trebuie să pregătiți tenul și să machiați ochii înainte de a machia restul feței. Astfel, dacă împrăștiați fardul de ochi sau mascara pe obraz, le puteți elimina fără a distruge restul machiajului.

Dacă, pe de altă parte, vă doriți un machiaj natural cu un minim de machiaj pentru ochi, trebuie să vă concentrați pe machiajul feței și să obțineți un machiaj perfect înainte de a ajunge la ochi.

Ordinea care trebuie respectată atunci când începeți machiajul depinde și de produsele pe care le folosiți. Machiajul cu produse care au consistență cremoasă trebuie aplicat înainte de pudră. În felul acesta nu se vor amesteca. Blush-ul pentru obraz trebuie aplicat după pudră, altfel se va „lipi” de fondul de ten și va arăta neregulat pe alocuri.

Culorile în machiajul ochilor

Teoria culorilor în machiaj funcționează pe principiul folosit de pictori în roata culorilor. Regula de aur pe care trebuie să o țineți minte este următoarea: pe roata de 12 culori, orice trei culori apropiate unele de altele sunt culori adiacente, în timp ce culorile opuse sunt culori complementare.

Pornind de la această regulă simplă,  pentru a evidenția sau a exagera culoarea ochilor, trebuie să folosiți culori adiacente. Acoperiți partea din jurul irisului cu culori similare și veți evidenția și mai mult culoarea ochilor. Invers, pentru a oferi contrast culorii ochilor folosiți culori complementare.

Secretele specialiștilor în machiajul ochilor verzi

Culoarea trebuie aplicată gradual, crescând intensitatea treptat. Aplicați întotdeauna culoarea mai închisă sub punctul în care doriți să vă opriți, apoi amestecați culorile.

 • Pregătiți ochii creând o bază neutră. Cu ajutorul unei pensule cu păr sintetic sau chiar cu degetul aplicați puțin fond de ten/corector peste pleoapa superioră. Întindeți bine până la baza genelor. Procedura va acoperi orice tentă de albastru sau roșu și va crea o suprafață netedă. Dacă folosiți fard de ochi pudră, aplicați pudra translucidă peste pleoape pentru a absorbi grăsimea de la suprafața pielii și pentru a asigura o acoperire netedă.
 • Cu ajutorul unei pensule medii pentru machiajul ochilor, din păr natural, aplicați culoarea intermediară. Eliminați, astfel, pudra în exces. Începeți de la coada ochilor și aplicați culoarea peste toată pleoapa, de la linia genelor până la orbita ochilor, creând un semicerc de culoare.
 • Cu o pensulă mai mică, rotundă, aplicați puțină culoare de contur de-a lungul orbitei ochilor, întinzând până la exteriorul ochilor. Pentru un efect pierdut,  ștergeți la fiecare capăt al orbitei. Adăugați culoare treptat pentru a obține intensitatea dorită.
 • Folosiți o pensulă mică pentru a aplica iluminator pe arcul de sub sprâncene.
 • Folosiți o pensulă cu vârf ascuțit pentru a contura linia pleoapei, deasupra genelor, cu o culoare închisă insistând asupra spațiilor dintre rădăcinile genelor (puteți obține un efect similar folosind un tuș. Întindeți apoi ușor tușul cu un aplicator cu burete).
 • Conturați genele cu o mascara.

Urmând aceste sfaturi, vă va fi mult mai ușor să vă machiați. De fapt, un ten machiat corect arată de zece ori mai îngrijit. Iar pentru asta este nevoie și de o îngrijire corectă: demachiere, tonifiere, aplicare unei creme hidratante. După aproximativ 15 minute, puteți aplica liniștită baza de machiaj sau fondul de ten.

Trucuri pentru machiaj ochi verzi

Ca orice formă și culoare a ochilor, ochii verzi au nevoie de un tratament deosebit și o îmbinare a culorilor unică. Sfaturile amintite se aplică oricărui tip de machiaj, indiferent de culoarea ochilor. Dar care sunt aspectele care vizează în mod direct un machiaj pentru ochi verzi? Raspunsul îl primim tot din partea secialiștilor!

 • Culoarea complementară pentru verde este, tehnic, roșu. Dar nu îl veți alege întotdeauna pentru ochi. Puteți opta pentru nuanțe care conțin roșu – violet, mov închis, grena sau maro pentru a crea constrast. Rozul conține roșu, prin urmare, orice combinație de roz cu nuanțele de mai sus poate fi o nuanță perfectă pentru machiajul de zi.
 • Ochii verzi – închis au străluciri de aur, maro și verde. Motiv pentru care culorile complementare sunt tonurile de albastru, violet și roșu. Pentru a evidenția culoarea ochilor, alegeți farduri de culoare verde măslină, albastru – lila, portocaliu.
 • Crem, bej, maro – gri și maro – arată excelent în combinație cu orice culoare a ochilor. Culorile neutre calde care conțin mai mult pigment galben – sunt potrivite pentru ochii căprui – deschis, verzi, verzi închis. Iar culorile neutre reci – maro închis, albastru, gri, verde – închis se potrivesc cel mai bine cu ochii maro închis, albaștri, verzi – închis.

 Nuanțe care se potrivesc ochilor verzi

Pe lângă diversitatea culorilor care se potrivesc ochilor verzi, secretul constă însă în nuanța fardului de ochi care trebuie să se potrivească cu tonul pielii. În principiu, orice culoare a fardurilor de ochi merge bine cu ochii verzi, dar dacă vă doriți un efect seducător, potriviți fardurile cu tonul pielii!

 • Culori naturale. Persoanele cu ochii verzi ar trebui să se considere norocoase, datorită gamei largi de culori care li se potrivesc cu nuanța ochilor. Maro și alte culori naturale sunt considerate cele mai potrivite. Căutați, de asemenea, culorile cu tente de bronz. Puteți alege o culoare mată pentru zi și o nuanță metalică pentru seară.
 • Culori cu aspect dramatic. Nuanțele violet vor arăta mai bine în compania unei culori champanie. Aplicați farduri de culori naturale spre interiorul pleoapelor și, gradual, ajungeți la nuanțe violet către exteriorul pleoapei.

 

 

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*