Machiaj ochi albaștri

Femeile cu ochii albaștri au un adevărat dar al naturii. Acești ochi reflectă nuanțele minunate ale cerului, turcoazul mărilor, gingășia diferitelor nuanțe ale florilor. O femeie frumoasă cu ochi albaștri întruchipează tinerețea, delicatețea și inocența. Însă, chiar și frumoșii ochi albaștri necesită un machiaj bine realizat. Make-up artiștii ne asigură că nu este deloc dificil să faci un machiaj pentru ochi albaștri. Important este să cunoașteți regulile de bază și secretele, pe care le dezvăluim în rândurile ce urmează.

Machiajul cel mai potrivit pentru ochii albaștri este reprezentat de farduri în culori calde. Cu toate acestea, pentru machiajul de seară și pentru a conferi intensitate privirii, trebuie să folosiți culori sidefate și puternice, mai reci. Make-up artiștii recomandă culorile pentru machiajul ochilor albaștri: gri, roz, turcoaz, portocaliu, negru, cărămiziu, maro, lila.

Pentru a obține efectul unei priviri seducătoare, folosiți tușul sau creionul negru, iar pentru un machiaj mai puternic sau mai expresiv, puteți opta pentru rimelul albastru, care vă va înfrumuseța genele. Indiferent de alegerea pe care o veți face, trebuie să rețineți faptul că nu trebuie să optați pentru aceeași culoare ca cea a ochilor dumneavostră pentru machiaj, deoarece în felul acesta se va estompa culoarea lor naturală. Pentru a-i scoate în evidență, nuanțele de portocaliu și roșu sunt cele mai indicate.

Sfaturile specialistului

 • Pregătiți ochii creând o bază neutră.Cu ajutorul unei pensule cu păr sintetic sau chiar cu degetul aplicați puțin fond de ten/corector peste pleoapa superioră. Întindeți bine până la baza genelor. Procedura va acoperi orice tentă de albastru sau roșu și va crea o suprafață netedă. Dacă folosiți fard de ochi pudră, aplicați pudra translucidă peste pleoape pentru a absorbi grăsimea de la suprafața pielii și pentru a asigura o acoperire netedă.
 • Cu ajutorul unei pensule medii pentru machiajul ochilor, din păr natural, aplicați culoarea intermediară. Eliminați, astfel, pudra în exces. Începeți de la coada ochilor și aplicați culoarea peste toată pleoapa, de la linia genelor până la orbita ochilor, creând un semicerc de culoare.
 • Cu o pensulă mai mică, rotundă, aplicați puțină culoare de contur de-a lungul orbitei ochilor, întinzând până la exteriorul ochilor. Pentru un efect pierdut,  ștergeți la fiecare capăt al orbitei. Adăugați culoare treptat pentru a obține intensitatea dorită.
 • Folosiți o pensulă mică pentru a aplica iluminator pe arcul de sub sprâncene.
 • Folosiți o pensulă cu vârf ascuțit pentru a contura linia pleoapei, deasupra genelor, cu o culoare închisă insistând asupra spațiilor dintre rădăcinile genelor (puteți obține un efect similar folosind un tuș. Întindeți apoi ușor tușul cu un aplicator cu burete).
 • Conturați genele cu o mascara!

TOP TIPS

 • Testați culorile pe mână înainte de a le cumpăra. Anumite nuanțe arată foarte bine în cutie, dar se împrăștie în momentul aplicării, ceea ce nu vă va ajuta atunci când aveți nevoie să evidențiați o zonă. Alte culori care sunt strălucitoare pe paletă sunt pale atunci când le aplicați.
 • Dacă sunteți începătoare, încercați fardurile care vă oferă combinații de culori. În felul acesta veți fi sigure că nu greșiți!

Nuanțe pentru machiaj ochi albaștri

Culoarea trebuie aplicată gradual, crescând intensitatea treptat. Aplicați întotdeauna culoarea mai închisă sub punctul în care doriți să vă opriți, apoi amestecați culorile!

 • Ochii albaștri se potrivesc perfect cu nuanțele de argintiu, roz pal, auriu și violet.
 • Se privesc bine și nuanțele de perlă, maro – gri și liliachiu.
 • Profunzimea privirii poate fi obținută cu ajutorul unor nuanțe de roz aprins. O astfel de opțiune este perfectă pentru o întâlnire romantică.
 • Pentru a conferi privirii o notă de mister, folosiți farduri în nuanțe de albastru aprins, care vor face ochii albaștri să fie foarte expresivi și profunzi.
 • Foarte armonios se potrivesc fardurile în culoarea brizei de mare și turcoaz.
 • Pentru o seară într-un club zgomotos și vesel, puteți opta pentru fardurile negre, care pot fi combinate cu oricare altă nuanță preferată.

Eyeliner-ul și rimelul pentru machiaj ochi albaștri

Eyeliner-ul este arma perfectă în arsenalul frumuseții feminine. Cu ajutorul lui se poate accentua perfect forma ochilor, privirea devenind mai expresivă, întreaga imagine îmbrăcând un aspect senzual.

Cu cât mai închis la culoare este eyeline-ul, cu atât mai intensă va fi culoarea ochilor. Doamnele și domnișoarele cu ochi albaștri trebuie să evite eyeliner-ul în nuanțe deschise deoarece acesta va da ochilor o privire ștearsă și lipsită de expresivitate.

Aceeași regulă se aplică și creioanelor pentru ochi, care corespund culorii naturale a ochilor. Pentru a oferi privirii luminozitatea și expresivitatea dorite, colțurile interioare ale ochilor pot fi accentuate cu ajutorul unui eyeliner deschis la culoare (alb).

Pentru ochii albaștri, foarte bine se potrivește eyeliner-ul în nuanțe de albastru închis, verde închis, maro și gri închis. Make-up artiștii recomandă aplicarea deasupra eyeliner-ului a unui strat de pudră, pentru ca acesta să nu „curgă”.

De reținut este faptul că într-un machiaj de zi pentru ochi albaștri, nu trebuie să fie prezente delimitări clare, motiv pentru care, după aplicare, eyeliner-ul se va retușa puțin. Retușarea poate realiza fie prin utilizarea unui burete, fie cu ajutorul degetelor. Pentru un machiaj reușit de seară, sunt bine-venite toate tipurile de codițe.

Din nou despre culori la machiaj ochi albaștri

Nuanțele neutre de bej și maro au prioritate, dar când există atât de multe nuanțe primăvăratice, este inevitabil un joc cromatic și în cazul machiajului. Există însă câteva secrete pe care trebuie să le știți și să le stăpâniți pentru a putea experimenta fără teamă. O primă regulă constă în a nu adăuga mai mult de două – trei tonuri.

Creați un look neutru folosind o nuanță pală sub linia sprâncenei și o culoare intermediară pe pleoapa de sus. Încercați o nuanță deschisă de-a lungul liniei genero. Aplicați un mix de culori – culorile pastelate merg bine împreună. Aplicați pe toată pleoapa; amestecați ușor pe linia orbitei și în afara acesteia la colțurile exterioare. Dacă sunteți mulțumită de felul în care aplicați fardul de ochi, încercați ceva nou, dar cu nuanțe diferite. În loc de maro – ciocolată pe linia genelor și pe linia orbitei, aplicați roșu închis și evidențiați cu lila și alb.

Evidențiați prin alegerea unui fard de ochi cu culori complementare irisului – portocaliu. Prin urmare, culorile apropiate sunt tonurile de ocru, cupru, teracotă pentru a crea un contrast complementar. Rozul – piersică conține portocaliu, prin urmare poate fi o nuanță potrivită pentru un machiaj de zi. Optând pentru un albastru închis, veți scoate în evidență ochii, aplicând culoarea în jurul suprafeței din jurul irisului cu o nuanță intensă.

Pentru zi, sunt indicate nuanțele de bej, gri – cald, maroniu – deschis, alb – perlat, lavandă, gălbui ca șampania, auriu. Pentru seară, se pot alege tonuri radiante de portocaliu, lavandă, argintiu, liliachiu, gri – deschis, auriu, bronz, cacao cu lapte, galben, mov ca pruna, argintiu, verde – turcoaz, albastru -deschis, vernil – albăstrui.

Este plăcut să priviți un chip bine conturat, cu linii perfecte, care să evidențieze sublimul albastru din priviri. Admirând aceste fețe, inevitabil ne întrebăm: eu pe ce poziție mă aflu? Datorită internetului, a sfaturilor utile pe care le putem pune în practică, putem deveni profesioniștii propriului chip.

Tot noi, dar mai frumoase!

 

 


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*