Machiaj de seară

Tendința actuală a sexului frumos e de profita din plin de mirajul machiajului. Fiecare femeie vrea să arate fabulos, motiv pentru care saloanele de înfrumusețare sunt pline, iar trusa de machiaj a femeilor conține din ce în ce mai multe produse.

machiaj-de-seara

Dacă în urmă cu câteva sute de ani, femeile foloseau cărbuni și cremă din minereu de cupru drept (contouring), kohlul pentru înnegrirea ochilor și o pasă din seu de oaie și plumb pentru machiajul sprâncenelor, astăzi problema apare în momentul în care trebuie să alegi ce produse să folosești, cu ce ocazie, dar și dacă ele sunt pentru machiajul de zi sau cel de seară.

În principiu, fie că vorbim de un machiaj de zi sau de unul de seară, principiile sunt cam aceleași. Adică machiajul accentuează cele mai bune trăsături și le ascunde pe cele care te fac să te simți nesigură. Primul pas pe care orice femeie trebuie să-l facă este să facă diferența între un machiaj de zi și unul de noapte.

Nu este necesar ca o culoare de ruj pe care o aplici în timpul zilei, să arate la fel de bine și pentru un eveniment de seară. Deci, este foarte important să se înțeleagă diferența dintre machiajul de zi sau cel de noapte. Dacă vrei, machiajul este asemeni hainelor. E evident că pentru un eveniment de seară, nu vei purta aceleași haine ca și pentru unul de zi. Modul în care se realizează machiajul, dar și selecția de culori, ar trebui să difere pe timpul zilei și pe timpul nopții.

Aspecte de care să ții cont în aplicarea machiajului de seară

În primul rând, înainte de a începe să te machiezi, este foarte important să cunoști exact datele problemei. Mai exact, trebuie să știi locația în care vei merge. Dacă e un local cu pretenții, un bar, un club sau o sală de cinema. E evident că nu vei putea alege un machiaj intens pentru o seară cu prietenii, ci vei opta pentru unul mai soft, mai natural. Dar la fel de evident este și faptul că machiajul pentru o ieșire la un local cu pretenții va fi diferit de unul pentru o noapte în club. Odată stabilit locul în care mergi, trebuie să te gândești la îmbrăcăminte. Ce vei purta: o rochie, un pantalon, un pantof cu toc sau o pereche de ghete. Și acest aspect este foarte important pentru alegerea machiajului. Cum la fel de importante sunt și culorile hainelor, dacă nu, cele mai importante.Părul trebuie și el coafat înainte de a te machia. Se ține cont foarte mult și de aspectul acesta. Ar fi nepotrivit ca la un coc elegant să ai un machiaj superficial sau invers, la o coafură lejeră să ai un machiaj sofisticat.

Așadar, trebuie să ții cont de toate aceste aspecte în momentul în care te pregătești pentru un machiaj de seară.

Iată de ce cosmetice ai nevoie pentru un machiaj reușit de seară: În primul rând, trebuie să-ți cureți fața foarte bine. Fie folosești un produs pe bază de apă, fie un demachiant care să se potrivească tipului de ten. Mai apoi, pe masa la care urmează să te machiezi trebuie să ai următoarele produse:

Un primer, o perie de pudră, o pudră, un bronzer, un rimel, un eyliner, un primer pentru ochi, farurduri pentru ochi, un iluminator, un corector, un blush, un spray pentru fixare, un creion de buze și un ruj.

Pasul unu: se aplică primerul. Baza machiajului este ceea ce face ca pielea să arate fără cusur; ea uniformizează tonul pielii și ascunde orice defect subtil sau decolorare de pe fața ta. Cel mai important aspect pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când alegi baza, adică fondul de ten este puterea de acoperire. Dacă vrei o acoperire mai ușoară, poți opta pentru o cremă hidratantă colorată, pe care să o întinzi ușor, cu degetele. În cazul în care e nevoie de o acoperire mai mare, atunci se poate opta pentru un fond de ten lichid sau unul solid, clasic.

Pompează o cantitate mică de primer pe vârfurile degetelor și încălzește-l puțin între degete. Începe aplicarea fondului de ten de sub ochi și în jurul nasului, și apoi întinde-l pe obraji, bărbie, nas, pleoape, și frunte. Asigură-te că primerul intră în piele și acoperă toată suprafața feței în mod egal. Lasă-l să se usuce cam un minute, după care poți trece la următorul pas.

Pasul doi: aplicarea pudrei. Ia peria de pudră, rotește-o în pudră, după care scutură ușor. Începe prin a pudra porțiunea de sub ochi, după care continuă cu pudratul obrajilor. Între fiecare pudrare a unei zone, tamponează ușor peria în pudră, după care scutură. Se continuă cu pudrarea bărbiei, a nasului, a pleoapelor, a tâmplelor, a frunții și a maxilarului. Pudra trebuie aplicată uniform pe toată față, evitându-se buzele.

Notă: Este important să se aleagă pudra potrivită culorii tenului tău, pentru a obține un machiaj natural, elegant. 

NU folosi o cantitate mare de pudră, pentru a nu avea un aspect foarte încărcat și inestetic.

Pasul trei: aplicarea bronzerului. Atunci când aplici fondul de ten pentru a uniformiza tenul, mai scoți la iveală și trăsăturile frumoase pe care le ai. Gândește-te la bronzer ca la o modalitate de a utiliza umbra pentru a crea profunzime Acesta este primul pas pentru a ”încălzi” tenul și pentru a-i reda luminozitatea. Tonul corect al acestuia ar trebuie să fie cât mai apoape de culoarea tenului tău, nici prea portocaliu și nici prea întunecat.

Folosește peria sau pensula de la pudră pentru a aplica bronzerul. Aceasta se rotește puțin în bronzer, după care se aplică pe pomeți, nas și tâmple.

De asemenea, foloseşte un blush pudră cu particule strălucitoare fine pentru seară, în nuanţe naturale precum roz deschis sau corai. Nu exagera cu aplicarea acestuia, întrucât modelarea pomeţilor va conferi efectul dorit. Folosirea unei pudre iluminatoare deasupra pomeţilor va completa look-ul şi va conferi machiajului de seară un plus de rafinament, fără prea mult efort.

Atenție: bronzerele nu sunt numai pentru pielea palidă, ele sunt folosite și pentru a contura și colora pielea închisă la culoare. Dacă tenul este his la culoarea, se folosește bronzer cu moderație și nu pe toată față, cu numai pe punctele cheie: nas, bărbie, pomeți și tâmple.

Pasul patru: definirea sprâncenelor. Creionul pentru sprâncene este de departe, cel mai popular produs de machiere a sprâncenelor. Pentru a nu părea nenaturale, sprâncenele nu trebuie conturate “în formă”, ci mişcând vârful ascuţit şi desenând fire în locurile în care acestea lipsesc. Prin tehnica folosită, trebuie să umplem eventuale goluri, să alungim şi să conferim cozilor sprâncenelor o linie uşor ascendentă spre tâmple

Pentru un look natural, nu uita ca la sfârşit şi estompezi şi să distribui bine culoare cu o pensulă blender sau cu o perie de sprâncene.

Pasul cinci: aplicarea primerului de ochi. Primer-ul pentru ochi este asemănător celui de față, însă este creat special pentru această zonă. Acesta uniformizează zona pleoapei, reduce producţia de sebum și intensifică nuanţa fardului. Cu o pensulă adecvată, se pudrează ploapa superioară, începând de la colțul exterior al ochiului. Nu se folosește primer în exces, pentru a nu încărca foarte tare ochiul.

Pasul șase: aplicarea fardului deschis la culoare. Acesta se folosește pentru a lumina ochiul și pentru a scoate în evidență forma lui. Se aplică dinspre colțul interior înspre cel exterior, până sus, la osul sprâncenei.

Porneşte prin aplicarea unui fard de bază în nuanţa pielii, de la linia genelor până la sprâncene, într-o nuanţă cât mai apropiată de culoarea tenului. Un caramel combinat cu fard alb, ambele mate, pot constitui un bun punct de plecare. Aplică apoi doar nuanţă de maron deschis pe pleoapă mobilă şi estompeaz-o în pliul ochiului. 

Pasul șapte: aplicarea unui fard închis de ochi. Este important să alegi un fard de ochi de o nuanță mai închisă decât cea a pielii. Fardul se aplică pe colțul exterior al ochiului, deoarece va mări ochiul și-l va scoate în evidență. Pentru persoanele cu ten deschis se recomandă un fard cu noanțe de maro, iar pentru cele cu tenul închis, se recomandă nuanțe de gri sau negru. Fiecare persoană este diferită, așa că depinde în mare măsură, de culoarea individuală a pielii.

Sfat: deși există tentația de a alege un fard colorat, specialiștii recomandă să se aleagă nuanțele amintite mai sus, pentru a fi sigur de reușita machiajului. Fardurile cele mai colorate dau un aspect foarte nenatural, care pot ”distruge” cu ușurință machiajul și aspectul elegant pe care ți-l dorești.

Pasul opt: aplicarea eylinerului. Conturează-ţi ochii pe linia genelor superioare cu un eyeliner negru şi subliniază jumătatea exterioară a ochiului şi pe linia inferioară a genelor, realizând din tuş o codiţă subţire, uşor ascendentă.  Pentru longevitatea machiajului şi un efect mai soft, trasează peste linia de tuș o linie de fard pudră în aceeaşi nuanţă. Termină machiajul ochilor aplicând creion dermatograf pe mucoasa ochilor şi aplicând două straturi de mascara. Mascara este un produs esenţial deoarece ajută la definirea ochilor, ne scoate privirea în evidenţă şi completează orice look. Eficienţa unui rimel depinde, în principiu, de peria acestuia. Pentru rezultate ideale trebuie să alegi mascara în funcţie de perie, dar încearcă să nu te limitezi, testează cât mai multe produse noi

Genele false sunt opţionale, însă conferă un plus de feminitate şi aprofundează farmecul machiajului de seară.

Pasul nouă: conturarea buzelor. Începe machiajul buzelor prin conturarea cu un creion de buze într-o nuanţă similară rujului. Acesta face parte din ingredientele cheie ale unui machiaj reușit, chiar dacă nu toate femeile îl folosesc.

Pasul zece: aplicarea rujului. Alege un ruj roşu cu subton ce complimentează nuanţele folosite pentru machiajul ochilor şi al pomeţilor, dacă te simţi confortabil purtându-l sau foloseşte tonuri de maron rose sau corai. După ce aplici rujul, foloseşte un corector în partea exterioară a buzelor. În felul acesta vei obţine un contur al acestora mult mai proeminent, mai ales în colţuri. De asemenea, zona respectivă va fi scoasă-n evidenţă şi cu ajutorul luminii create. Unii specialiști, recomandă aplicarea unui lip glos peste ruj, pe centrul buzei inferioare şi un fard deschis, sidefiu, pe arcul lui Cupidon.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*