Machiaje

Machiajul are rolul de a accentua trăsăturile pe care dorim să le punem în evidență și de a ascunde anumite imperfecțiuni. De multe ori vedem poze cu modele machiate incredibil de frumos, le admirăm dar nu ne dăm seama câtă muncă stă în spatele unui machiaj cu adevărat reușit. Astăzi ne-am propus să îți dezvăluim toți pașii care stau în spatele unui machiaj, precum și câteva trucuri și sfaturi pe care să le folosești să obții și tu un machiaj exact ca în poze.

Machiaje

Iată deci care sunt etapele aplicării unui machiaj reușit, de la A la Z!

Pregătirea tenului pentru machiaj

Cea mai importantă etapă este chiar pregătirea tenului pentru toate produsele de machiaj pe care le vei aplica pe față. În primul rând, trebuie să îl cureți de orice impuritate și celulă moartă. Poți face asta cu ajutorul unui demachiant ușor cu ajutorul căruia să masezi fața. Spală-te apoi cu apă rece pentru a închide porii. După ce tenul a fost curățat corespunzător, este momentul să îl readucem la viață și să îl tonifiem, în același timp restabilindu-și și pH-ul. În funcție de tipul tenului tău, poți opta pentru aplicarea unei creme hidratante sau nu.

Următorul pas după curățarea tenului este aplicarea unui primer pentru față care are rolul de a asigura fixarea produselor de machiaj folosite în continuare. Dacă nu folosești primerul și te confrunți cu un ten gras, te poți aștepta ca doar după câteva ore după aplicarea machiajului, tenul tău să lucească.

Aplicarea machiajului pentru ten

După ce a fost aplicat și primerul, putem trece la aplicarea produselor pentru ten, adică fond de ten, pudră și blush. Unele femei consideră că fondul de ten are rolul de a acoperi imperfecțiunile și îl folosesc în exces, rezultatul fiind un aspect de mască. Este important de menționat faptul că fondul de ten este folosit în primul rând pentru uniformizarea nuanței tenului și de a proteja pielea împotriva radicalilor liberi.

Se aude des vorbind de capacitatea de acoperire a fondului de ten, majoritatea femeilor optând pentru fonduri de ten cu o acoperire mare. Însă, nu întotdeauna fondul de ten cu acoperire mare este soluția. Dacă tenul tău are o culoare uniformă, sub nicio formă nu ar trebui să apelezi la astfel de fond de ten pentru că, din nou, vei obține același aspect de mască. Dacă în schimb tenul tău nu are o culoare uniformă, ar fi bine să optezi pentru un fond de ten cu acoperire mare.

Un alt obstacol este alegerea nuanței fondului de ten potrivit tenului tău. Încearcă să îți cumperi machiajele din magazine specializate, unde le poți proba și poți vedea exact ce ți se potrivește. Magazinele online nu te vor ajuta pea mult deoarece acolo poți doar să vizualizezi câteva poze cu produsul și eventual câteva poze cu un model pe care a fost aplicat fondul de ten. Ca să alegi corect culoarea fondului de ten, trebuie întâi să identifici ce fel de ten ai: ten deschis, mediu, mediu spre închis sau închis.

Tot legat de fondul de ten este alegerea corectă a texturii: lichid, cremă, spumă sau pudră. Această alegere va trebui făcută în funcție de tipul tenului tău. Dacă te confrunți cu un ten gras, atunci varianta optimă este fondul de ten compact sau cel lichid care conține și pudră, iar dacă te confrunți cu un ten uscat, atunci fondul de ten lichid este cea mai bună variantă.

Trecem mai departe la aplicarea corectorului doar dacă avem vreo zonă a tenului care trebuie estompată. Această etapă poate fi foarte bine sărită și se poate trece la aplicarea următorului tip de machiaj pentru ten: pudra, care are rolul de a fixa fondul de ten. Dacă pudra e tip pulbere, atunci trebuie aplicată cu o pensulă, iar dacă este compactă, se aplică cu ajutorul unui aplicator. Un lucru important de menținut este faptul că pudra trebuie aplicată într-un strat extrem de subțire, insesizabil, pentru a nu încărca tenul.

Aplicarea blush-ului sau a fardului de obraz este ultima etapă din machiajul tenului. Fardul de obraz este cea mai rapidă variantă de a da un pic de culoare tenului tău. Sunt recomandate nuanțele discrete de roz sau corai pentru a conferi tenului tău un aspect sănătos și strălucitor. Important e ca fardul ales să pară natural și să îți ofere un look cât mai proaspăt.

Aplicarea machiajului pentru ochi

Primul lucru care trebuie realizat în această etapă este machiajul sprâncenelor, mai exact, conturarea lor. Forma și culoare sprâncenelor pot face diferența între un machiaj reușit și unul eșuat. În machiajul sprâncenelor poți folosi creionul pentru sprâncene, fardul pentru sprâncene (conferă look-ul cel mai natural), gelurile pentru sprâncene și tușurile pentru sprâncene. Odată ce ai terminat cu conturarea sprâncenelor, poți trece mai departe la aplicarea machiajului pentru ochi.

Fardul de pleoape este un element care pot da un anumit farmec ochilor tăi. Fardul se poate regăsi sub mai multe forme. Fardurile pudră sunt cele mai populare, ele putând fi aplicate cu ajutorul unor pensule speciale sau a unor bureți speciali. Fardurile cremă au în compoziția lor ulei și sunt recomandate mai ales pentru tenurile uscate care necesită hidratare suplimentară. Fardurile tip batoane au la bază ceară și pot fi întinse direct pe pleoapă dacă au o consistență destul de cremoasă. Ultima variantă, fardul lichid, se găsește sub forma unei sticle subțiri prevăzute cu un aplicator de burete.

Alegerea culorii fardurilor pentru ochi poate fi o decizie dificilă. Make-up artiștii susțin că fardurile trebuie să se asorteze cu nuanța tenului, a ochilor sau a părului. Spre exemplu, nuanțele de maro sau levănțică vor scoate în evidență ochii albaștri sau căprui, în schimb ce nuanțele de gri, roz sau argintiu se potrivesc de minune unor ochi verzi sau negri.

Următorul pe lista de machiaje pentru ochi este tușul de ochi, care nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj sub nicio formă. Cu ajutorul tușului de ochi poți obține o privire misterioasă, sau din contră, una inocentă, dar plină de farmec. Există mai multe variante de tuș de ochi: tușul sub formă de cariocă, a cărui vârf subțire permite o aplicare rapidă și precisă sau tuș sub formă de gel, pentru trasarea unor linii de mare finețe, mai subțiri sau mai groase, în funcție de efectul pe care vrei să îl obții.

Tot din categoria conturării ochilor cu ajutorul machiajelor face parte și creionul dermatograf. Rolul creionului dermatograf este același ca al tușului de ochi. Folosirea creionului dermatograf este mult mai dificilă pentru că pielea din jurul ochilor este mai sensibilă decât restul pielii tenului, iar vârful creionului poate o poate zgâria dacă nu este ascuțit suficient.

Ultimul pe listă din categoria machiajelor pentru ochi este rimelul. Se spune că rimelul sau mascara, cum mai este numit, definește look-ul final. Există mai multe tipuri de mascara, care servesc diferite nevoie. Spre exemplu, dacă vrei să mergi la într-un loc cu o umiditate mare sau înconjurat de apă, atunci ți-ar prinde bine un rimel waterproof sau rezistent la apă. Mai există mascara cu efect de alungire, pentru persoanele care nu au gene suficient de lungi, mascara tratament, pentru gene fragile, mascara cu efect de volum, pentru gene care nu sunt atât de dese, mascara cu efect de curbare, mascara incoloră, care oferă genelor un aspect natural și strălucitor.

Aplicarea machiajului pentru buze

În categoria machiajului pentru buze intră creionul pentru contur, rujul și gloss-ul. Atunci când îți alegi un creion pentru conturul buzelor, trebuie să fii atentă la textura acestuia, care nu trebuie să fie nici prea cremoasă, nici prea densă. Mai mult decât atât, un creion contur de buze nu trebuie să îți usuce buzele astfel încât rujul să nu poate restabili echilibrul.

Rujul este unul dintre cele mai vechi produse de machiaj, iar existența unei game atât de diversificată pe piața machiajelor îți va face alegerea mult mai dificilă. Ca să îți alegi rujul potrivit, trebuie să știi că există 3 subtonuri ale pielii. Subtonul rece face referire la persoanele cu pielea extrem de deschisă sau extrem de închisă. Persoanelor din această categorie le stă foarte bine cu culori precum roz pal, mov, prună, violet sau roșu închis. În categoria subtonului cald intră persoanele care au o piele cu tentă de galben auriu, iar aceste persoane pot opta pentru culori precum roz somon, bej, maro auriu sau roșu cherry. Ultima categorie de persoane se încadrează în subtonul neutru, care este o combinație între cele două menționate anterior. Persoanele din această ultimă categorie sunt cele mai norocoase deoarece pot purta aproape orice nuanță de ruj. Atunci când vrei să îți alegi un ruj, nu testa rujul direct pe buze, deoarece nu este prea igienic, ci încearcă-l pe vârful degetelor deoarece această zonă are culoarea cea mai apropiată de buze.

În ceea ce privește ultimul produs de machiaj al buzelor, gloss-ul, se regăsește într-o diversitate de nuanțe, având mai multe roluri: de a intensifica nuanța rujului, de a oferi o anumită strălucire a buzelor, de a le pune în evidență, de a mări optic buzele sau pur și simplu, de a le hidrata. Dacă vrei să obții un efect de buze pline, poți aplica un gloss transparent pe mijlocul buzelor, iar dacă vrei un aspect de buze umede, nu ezita să optezi pentru un gloss transparent.

Pe final vom vedea cum putem folosi machiajul pentru buze pentru a da anumite efecte întregului machiaj. Spre exemplu, dacă vrei ca rujul să reziste pe buzele tale, poți folosi un contur de buze pe care să îl aplici pe întreaga suprafață a buzelor. Un alt truc este aplicarea fondului de ten pe buze pentru o rezistență mai mare a rujului. Dacă vrei ca dinții tăi să pară mai albi, poți folosi rujurile în nuanțe de roz, roșu, prună sau violet.

În concluzie, acum că știi majoritatea secretelor care stau în spatele unui machiaj reușit, poți încerca să refaci machiajul pe care l-ai admirat doar în poze!

Ce dezvăluie bijuteriile cu perle despre personalitatea ta

Femeile adoră bijuteriile cu perle, însă nu toată lumea știe că stilul acestei bijuterii, tipul de perlă și modelul ales pot dezvălui multe lucruri mai puțin știute despre personalitatea și temperamentul celei care le poartă cu atât de mult stil și rafinament. https://cdn.pixabay.com/photo/2015/09/02/13/24/woman-919047_960_720.jpg Perlele pe care le porți, atât pe […] mai mult »

Machiaj ochi

Machiajul, în general, trebuie aplicat astfel încât să scoată în evidență cele mai frumoase trăsături ale feței și să estompeze eventualele defecte sau afecțiuni temporare. La rândul său, machiajul pentru ochi trebuie să estompeze cearcănele, pungile și toate celelalte semne de oboseală, oferind astfel chipului un aspect luminos, senin și […] mai mult »

Machiaj ochi căprui

Machiaj ochi căprui

Ochii căprui pot fi evidențiați foarte frumos printr-un machiaj subtil, de zi, care folosește farduri pământii, aurii sau bej. Fardurile strălucitoare vor oferi profunzime ochilor căprui, în timp ce fardurile mate vor oferi chipului un aspect proaspăt și odihnit. Fardurile mate se asociază foarte bine pe timp de zi cu […] mai mult »

Machiaj de școală

Machiaj de școală

Machiajul de școală mizează pe un aspect odihnit, tineresc și plin de vitalitate, așa că nu va necesita prea multe produse cosmetice. Sunt necesare totuși un fond de ten rezistent, eventual un anticearcăn sau corector pentru zonele feței mai problematice, o pudră pe care o veți utiliza prin tapotări ușoare […] mai mult »

Machiajul natural

                                            Arta machiajului reprezintă una dintre cele mai frumoase şi luminoase ramuri ale fascinantei lumi feminine şi nu numai.Machiajul înseamnă frumos, înseamnă un ten îngrijit şi întreţinut, hidratat şi conturat […] mai mult »