Un machiaj profesional, un atu rezervat femeilor

În zilele noastre machiajul a devenit o a doua natură pentru reprezentantele sexului frumos, aproape orice femeie apelând zilnic la un rimel sau un gloss aplicat rapid pe buze. Pentru evenimente deosebite machiajul profesional nu mai poate fi realizat de oricine, iar un make-up artist va ști exact produsele care vă trebuie și mai ales, care vi se potrivesc! Pentru evenimentele importante din viața dumneavoastră machiajul subliniază și corectează imaginea și aspectul general al feței și ochilor, scopul acestuia fiind de a sublinia și evidenția frumusețea fiecărei femei! Este adevărat, poate că preferați un look natural, dar un machiaj rafinat, adaptat stilului dumneavoastră și ocaziei deosebite, va încununa răsfățul și va adăuga încă un strop de strălucire frumuseții dumneavoastră și veți atrage toate privirile admirative. Și care este femeia care să ignore acest lucru?

Machiaj-profesional

Un machiaj trebuie să îndeplinească o regulă de bază, chiar dacă este făcut acasă sau într-un salon profesional: tenul trebuie să fie impecabil. Dacă tenul are imperfecţiuni şi nu este „curat”, oricât de perfect ar fi machiajul ochilor sau al buzelor, rezultatul final nu va fi mulţumitor.

Orice make-up artist care se ocupă mai întâi de problema tenului când face un machiaj profesional. Pielea trebuie să fie curată, hidratată şi fără imperfecţiuni, să strălucească şi să emane prospeţime. De aceea, prima regulă şi poate cea mai importantă din make-up este demachierea, tonifierea și hidratarea.

Nicio femeie care se respectă și care știe câte ceva despre machiaj nu va uita să se demacheize. Toate femeile ştiu cât de important este demachiatul, însă din păcate mai sunt destule care „uită” să respecte această regulă, fie din cauza oboselii, fie din comoditate. Rezultatul acestei neglijențe este un ten uscat, tern, predispus la apariţia coşurilor şi a diverselor probleme dermato-cosmetice.

Aşadar, înaintea aplicării fondului de ten, faţa trebuie curăţată cu un demachiant, lichid sau cremos, prin mişcări uşoare pentru a nu înroşi sau irita pielea. Al doilea pas este aplicarea unui tonic, pentru a împrospăta textura feței, iar al treilea pas este folosirea unei creme de faţă, corespunzătoare tipului de ten. Ca şi un mic pont pentru îngrijirea tenului ar fi aplicarea unei măşti de faţă hidratante, făcută din ingrediente naturale, cel puţin o dată pe săptămână. Folosită cu regularitate, o mască hidratantă poate înlocui în timp crema folosită dimineaţa sau seara.

Ulterior, după ce pielea feței a fost curăţată şi hidratată, se aplică o cantitate mică de bază de machiaj pe întreaga faţă şi se aşteaptă câteva minute pentru ca aceasta să se usuce. În acest caz, este recomandată este o bază de machiaj care are în componența sa silicon pentru că are un efect de „umplere” a ridurilor şi de matifiere, ceea ce dă un aspect de piele fină și fără imperfecțiuni. Este important să se folosească o cantitate mică de produs, altfel efectul va fi total invers celui dorit.

Alegerea corectă a fondului de ten este o altă regulă importantă care trebuie respectată atunci când îţi doreşti un machiaj fără cusur. Fondurile de ten lichide sunt potrivite oricărui tip de ten. Pentru a fi testat dacă se potrivește cu culoarea pielii, atunci este indicată pielea din zona gâtului; dacă dispare în piele, înseamnă că este nuanţa potrivită. Totuşi, pentru un machiaj profesional este indicat să se folosească un fond de ten cu silicon.

După ce baza de machiaj a fost absorbită, urmează aplicarea fondului de ten. O tehnică simplă ar fi folosirea degetului inelar, cu ajutorul căruia se ia o cantitate potrivită de produs şi se aplică pe frunte, obraji, nas şi bărbie. Make-up artiştii preferă aplicarea fondului de ten fie cu o pensulă, fie cu bureţei, dar tehnica „degetelor” este acceptată, mai ales dacă machiajul este făcut acasă şi nu ai la îndemână o trusă profesională cu pensule. Folosindu-te de buricele degetelor, întinde şi tamponează produsul până ce textura este uniformă, spre exteriorul feței şi nu invers.

În cazul micilor imperfecţiuni ale pielii, precum coşurile, petele, semnele sau vasele de sânge, care nu au fost acoperite cu fondul de ten, se poate folosi concealer-ul. Corectorul trebuie aplicat în cantităţi mici, deoarece acest produs este creat pentru a ascunde imperfecţiuni mici şi nu este recomandat să fie întins pe zone mari de faţă.

Ultimul pas în pregătirea tenului pentru un machiaj profesional este aplicarea pudrei. Cu o pensulă mare şi moale, se aplică o pudră translucidă în zona nasului, frunţii şi a obrajilor. Se scutură pensula de exces de produs înainte de a o pune pe piele. Pudra oferă luminozitate feței şi face ca machiajul să fie mai rezistent. Întotdeauna se foloseşte pudra pulbere, nu compactă.

Tipuri de machiaj

Un machiaj profesional începe cu estomparea problemelor pielii. De fapt, acesta este şi scopul unui machiaj: să ascundă cu pricepere problemele pielii prin diverse trucuri de make-up. Nu este ceva din cale-afară de dificil, trebuie doar să înveţi să alegi câteva produse simple, create special pentru pielea ta.

Pentru a avea un look deosebit la petrecerile la care ai fost invitată nu este neapărat nevoie să mergi la salon și să cheltui o avere. Alege-ţi unul dintre machiajele propuse de noi şi, cu siguranţă, vei captiva privirile celor din jur, simţindu-te “regina serii”, iar succesul ți se va așterne la picioare.

Natural

Pentru un look cât mai aproape de naturalețe, după aplicarea bazei de machiaj, foloseşte un fard de pleoape verde sidefat, alegând un ton mai închis al nuanţei, spre colţul ochiului. Un fard alb ca luminator sub arcadă dă un look excelent. Foloseşte apoi un eyeliner maro închis şi extinde linia subţire dincolo de colţurile exterioare ale ochilor, apoi aplică atât pe genele de sus, cât şi pe cele de jos un strat intens de mascara. Pune-ţi în evidenţă forma feţei cu un fard de obraz roz piersică, care să-ţi dea un aspect proaspăt, natural iar, la final, aplică un lac de buze de culoare transparent.

Elegant

După aplicarea fondului de ten şi a pudrei, începe machierea ochilor. Pe o bază de nuanţa deschisă a pleoapelor, care îţi permite uniformizarea culorilor mai închise, adaugă un strat de culori reci, gri sau cenuşiu închis şi încearcă să dezvolți profunzimea culorii gradual, de la linia genelor către pliu. Apoi, dă un strat dublu de eyeliner, iar, la final, mascara negru. Foloseşte un blush roşiatic intens, pe care îl aplici pe partea exterioară a obrajilor. La final, aplică un ruj vişiniu. Dacă vrei ca nuanţa buzelor tale să reziste mai mult, le poţi contura şi umple cu creion înainte de a-ţi da cu ruj.

Incitant

Ochii tăi pot fi foarte bine puşi în evidenţă dacă alegi să-i machiezi cu o combinaţie de culori alb-rose, roz închis şi mov, prin îmbinarea lor treptată. Începe în interior cu nuanţa cea mai deschisă, iar pe partea exterioară a ochilor cu cea mai închisă. Conturează-ţi ochii cu tuş pe pleoapa superioară şi creion pe cea inferioară. Ai grijă ca linia de jos să fie mai estompată. Termină cu două, trei straturi de mascara sau cu gene false. Pentru buze, foloseşte un ruj roşu intens. Este bine să foloseşti o pensulă pentru culorile mai închise sau mai aprinse, care necesită o aplicare precisă.

Trucuri de profesionist

Niciun make-up artist nu își va dezvălui secretele sale pentru un machiaj profesional, însă noi încercăm să vă prezentăm câteva trucuri pentru a le putea aplica chiar la dumneavoastră acasă.

Astfel, începe întotdeauna cu o cremă uşoară de ochi pentru o aplicare uniformă a corectorului. Corectorul de sub ochi trebuie să fie cu una sau două nuanţe mai deschis decât pielea. Aplicând pe zona de lângă colţul intern al ochiului deschizi ochii şi creezi un aspect proaspăt.

Pentru a găsi nuanţa perfectă de fond de ten, încearcă mai multe variante pe partea laterală a feţei şi gâtului şi verifică-le la lumină naturală. Nuanţa care dispare este cea corectă.

Aplică pudră în nuanţa potrivită cu pielea ta, pe tot restul feţei folosind o pensulă de pudră. Dacă ai pielea uscată, aplic-o numai în jurul nasului şi frunţii.

Zâmbeşte şi aplică o nuanţă naturală de blush pe obraji. Întinde în sus, spre linia părului, apoi în jos, pentru a estompa culoarea. Pentru un plus de strălucire, aplică o pudră strălucitoare pe pomeţi.

Dacă pielea de pe gât şi piept este cam prea vizibilă, fă-o să strălucească cu un strat subţire de pudră bronzantă. Adaugă sclipici pe buze sau pe pleoape, dar nu pe amândouă. Defineşte sprâncenele folosind fard sau creion de culoarea acestora.

Un look de vedetă

Machiajul natural nu se va demoda niciodată. Acest tip de machiaj are drept scop punerea în evidență a frumuseții naturale a tenului fără a utiliza excesiv produsele cosmetice.

Folosirea minimală a produselor cosmetice poate duce la părerea că acest tip de machiaj este unul foarte accesibil. Nimic mai neadevărat. Practic, realizarea unui machiaj natural de calitate impune un grad ridicat de creativitate și atenție deosebită asupra detaliilor. Mâna „ușoară” și ochiul format al unui profesionist transformă conceptul de machiaj natural într-o realitate plină de feminitate.

Machiajul de seară

Machiajul de seară reprezintă calea de mijloc între un machiaj natural și unul glamorous, de ocazie. Pentru obținerea unui look șic, elegant, nu este necesară folosirea unor culori puternice sau a unor tehnici specifice machiajului de ocazie. De cele mai multe ori este suficientă simpla accentuare a machiajului de zi pentru a face impresie și după lăsarea serii, la un restaurant, cocktail sau cina romantică.

Machiajul de ocazie

Machiajul de ocazie determină o schimbare mult mai accentuată asupra prezenței tale față de cel pentru seară. Acest tip de machiaj include, de regulă, tehnici mai complexe, „smokey eyes”, gene false fantasy, strasuri, în combinație cu o paletă de culori saturate.

După cum îi spune și numele, machiajul de ocazie se pretează la ocazii speciale, evenimente festive, momente în care cu adevărat îți dorești să strălucești în fața obiectivelor foto sau să impresionezi.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*