Sfaturi utile pentru a evita acneea

Este o dimineață minunată. Vă întindeți în pat, după care mergeți la baie pentru a vă începe ziua. Totul este bine până când vă uitați în oglindă și vedeți zeci de pete și de coșuri care v-au cucerit fața peste noapte. Ce se poate face pentru a preveni apariția acestor pete și coșuri?

38215087 – photos of ugly problem skin girl on beige background

Iată câteva sfaturi utile pe care le puteți pune în aplicare în viața dumneavoastră pentru a evita agravarea acneei și apariția coșurilor ocazionale:

Hidratarea este esențială

Apa este un remediu simplu, dar cu mari beneficii asupra aspectului pielii. Încercați să vă faceți un obicei din a bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi pentru a vă asigura că organismul nu duce lipsă de apă în ciuda efortului pe care îl depuneți.

Nu vă puneți mâinile pe față

Multe persoane de vârste diferite și-au făcut un obicei de a-și pune mâinile pe față, de a se freca în jurul nasului sau de a-și roade unghiile. Este cu adevărat un obicei prost deoarece germenii de pe mâini se vor transfera rapid pe față. Dacă vă deranjați coșurile, dacă vă scărpianți sau dacă încercați să spargeți un coș sau să vă extrageți cu unghiile punctele negre, riscați să vă confruntați cât de curând cu și mai multe coșuri, pete, inflamații și roșeață. Astfel, riscul de cicatrizare devine tot mai mare. Prin urmare, evitați să vă atingeți fața și depuneți efortul de a vă menține mâinile curate tot timpul pentru a diminua germenii.

Găsiți cauza

Acneea în anumite zone ale feței poate indica alte probleme interne. Discutați cu un dermatolog pentru a determina cauza care stă la baza acneei dumneavoastră, deoarece diverși factori, cum ar fi producția de ulei în exces, porii înfundați și bacteriile pot contribui la severitatea acneei. Fiți conștienți de factorii externi, inclusiv stresul și dieta, deoarece acestea pot fi și sursa de acnee. De exemplu, laptele și alimentele glicemice s-au dovedit că agravează acneea.

Respectați un regim de îngrijire a pielii

Pentru a vă bucura de un ten cât mai curat și proaspăt, este necesar să investiți puțin timp pentru respectarea unei rutine de îngrijire a pielii. De la curățare, hidratare și până la tratamente mai complexe, există o varietate de produse disponibile pe piață care se potrivesc tipului personal de piele. De exemplu, puteți opta pentru creme Retinol Complex, formulate special pentru tenul gras. Este vorba despre crema antirid pentru tenul gras cu ape termale și sulf Retinol Complex Mineralia și crema antirid pentru tenul gras cu ape termale și sulf Retinol Complex Ultra Lift. Sulful este cel mai important ingredient din compoziția acestor creme, deoarece contribuie la purificarea și detoxifierea pielii, rezultând o piele mai curată, mai strălucitoare, mai puțin predispusă la apariția coșurilor peste noapte. Este important să găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră și să construiți o rutină consecventă de îngrijire a pielii.

În cele din urmă, fiți atenți la ce anume vă expuneți pielea. De multe ori, ceva la fel de simplu ca telefoanele noastre mobile pot fi cauza acneei, întrucât pielea intră în contact cu suprafața telefonului. Luați măsuri simple pentru a curăța suprafețele telefoanelor și a altor obiecte cu care vă aflați în contact direct.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*