Cum să îți pregătești pielea pentru primăvară?

Soarele mai îndrăzneț, verdele proaspăt al naturii și temperaturile mai ridicate ne împing cumva de la spate să ne uităm cu mai multă atenție în oglindă și să avem grijă de pielea noastră. Odată cu venirea primăverii, ne dorim să ieșim în lume cu un păr strălucitor și un ten radiant, proaspăt și luminos, care parcă nici nu a trecut prin capriciile iernii.

Iată, așadar, în rândurile de mai jos, ce putem face pentru a ne pregăti tenul pentru venirea primăverii:

Nu omiteți exfolierea

Poate fi considerată și o etapă spirituală prin care îndepărtăm tot ce nu ne mai este de folos, însă exfolierea facială ne ajută să scăpăm de celulele moarte ale pielii și să facem loc pentru o nouă piele cu aspect mai sănătos, mai proaspăt și mai luminos. Exfolierea este o etapă-cheie pentru curățarea profundă a porilor, pentru susținerea circulației și pentru stimularea producției unui nou strat de piele. În general, este recomandat să folosim un exfoliant blând de două-trei ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Cu siguranță știți deja că praful, poluarea, murdăria, transpirația, machiajul și sebumul natural ne pot înfunda porii, ceea ce duce la apariția coșurilor, punctelor negre și a unui ten lipsit de vitalitate și strălucire. Iată că prin exfoliere toți acești factori de risc sunt preveniți.

Importanța hidratării

După exfolierea corespunzătoare a pielii, urmează hidratarea. Din nou, cu siguranță știți deja că pielea tinde să aibă nevoi diferite de-a lungul anului, ceea ce înseamnă că loțiunea hidratantă pe care o folosiți în timpul iernii poate să fie prea grea pentru zilele călduroase de primăvară-vară. Asta înseamnă că trebuie să treceți la o cremă hidratantă mai lejeră atunci când temperaturile cresc în termometre. Recomandat este să optați pentru creme hidratante care conțin ingrediente cât mai naturale, pe care pielea le absoarbe rapid. Într-un megastore farmaceutic online, veți găsi o gamă completă de creme hidratante potrivite tuturor tipurilor de piele și care conțin uleiuri naturale vegetale cu multiple proprietăți, precum ulei de jojoba, de macadamia, de rodie sau de argan. Astfel de uleiuri hidratează și hrănesc pielea, în timp ce îi oferă un aspect ferm și suplu, ceea ce ne și dorim odată cu venirea primăverii.

Prevenirea acneei

Nimeni nu își dorește să întâmpine primăvara cu un ten afectat de acnee sau iritații cauzate de excesul de sebum. Totuși, acneea ocazională este adesea o parte a procesului de tranziție sezonieră, când pielea poate suferi o mulțime de schimbări care o pot afecta negativ. Combinația dintre vremea ușor mai caldă și produsele grele pe care le-ați folosit în timpul sezonului rece poate provoca acnee, roșeață, puncte negre, iritații și multe altele. Este foarte important să aibă loc trecerea de la o cremă hidratantă grea la o cremă hidratantă mai lejeră , la fel cum este important să ne curățăm tenul minuțios atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare. Tratamentele locale împotriva acneei sunt iarăși bine de avut la îndemână.

Nu în ultimul rând, aplicarea unei creme cu factor de protecție solară joacă un rol imens când vine vorba de pregătirea pielii pentru primăvară. Contrar credinței populare, soarele ne poate afecta pielea pe tot parcursul anului, nu doar în timpul sezonul cald. Chiar dacă razele UVB sunt mai puternice în timpul verii, trebuie să știți că pot provoca arsuri solare și în timpul iernii, și primăverii. Acesta este motivul principal pentru care ar trebui să utilizați întotdeauna o cremă prevăzută cu SPF15 sau mai mare. Razele soarelui pot accelera procesul de îmbătrânire, pot provoca apariția petelor pigmentare și conduc la un ton neuniform al pielii, așa că o cremă cu protecție solară trebuie să facă parte numaidecât din rutina de îngrijire a pielii.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*