Cum îți pui în evidență ochii? 7 trucuri de machiaj pe care trebuie să le știi

Tehnicile moderne de machiaj te ajută să-ți pui în evidență privirea, indiferent de culoarea ochilor. Totuși, dacă exagerezi cu machiajul, riști să-ți înăsprești trăsăturile și să pari mai îmbătrânită. Un machiaj bine realizat al ochilor îți poate scoate în evidență frumusețea naturală, fără prea multe eforturi. Află cele mai utile trucuri de la specialiști, din articolul nostru!

Accentuează-ți sprâncenele

Sprâncenele îți definesc expresivitatea, de aceea trebuie să ai întotdeauna grijă de definirea lor. Forma sprâncenelor influențează atât armonia, cât și fizionomia întregului chip. De aceea, dacă nu ești înzestrată cu sprâncene dese și bogate, ai nevoie de o metodă prin care să umpli golurile, prin folosirea machiajului. În acest sens, vor fi utile fardurile sau creioanele pentru sprâncene, cu ajutorul cărora poți oferi sprâncenelor definire și un contur perfect. Nu aplica fard în exces și nu creiona sprâncenele astfel încât să fie vizibile, pentru o abordare cât mai naturală a machiajului ochilor. Află cum să faci un machiaj pentru sprâncene și ce creion să folosești în funcție de nevoile tale, din următorul video!

https://www.youtube.com/watch?v=2eR1A3ON2kc 

Folosește un creion alb

Un truc util în machiajul ochilor este reprezentat de folosirea unui creion alb sau nude, pentru linia apei. Dacă creionul negru oferă intensitate privirii, însă micșorează ochiul, creionul alb va mări vizual și va oferi un aspect de ochi mărit.

Ondulează-ți genele

Mascara este unul dintre produsele preferate de machiaj al tuturor femeilor. Cu toate acestea, înainte de aplicarea lui, îți poți ondula genele, cu ajutorului unei ustensile speciale. Cu cât genele sunt mai ridicate, îți vor face ochii să pară mai mari, de aceea, de fiecare dată când vrei să realizezi un machiaj ideal, de seară sau zi, ondulează-ți genele cu grijă, după care aplică mascara și o linie fină de tuș.

Nu uita de eyeliner!

Pentru că îți dorești să adaugi intensitate privirii, te poți îndrepta către achiziționarea unui eyeliner, care te ajută să creezi un machiaj cat-eye impecabil. Chiar dacă la început, folosirea acestui produs ți se poate părea mai dificilă, vei observa că poți obține cu ușurință un machiaj clasic, care se potrivește oricărei ocazii. Pregătește-ți eyelinerul, ține cont de sfaturile profesioniștilor și află care sunt cele mai utile tehnici de aplicare, din acest video!

https://www.youtube.com/watch?v=cX_mcjxxD_0

Joacă-te cu lumini și umbre

Machiajul ochilor implică o joacă continuă cu fardurile, datorită luminilor și umbrelor pe care le poți crea. Astfel, poți să aplici în colțul intern al ochilor un fard deschis la culoare, care oferă luminozitate privirii. Atunci când te îndrepți către colțul extern al ochiului, poți folosi farduri mai închise decât culoarea pielii, precum nuanțele de gri sau maro. Pentru a crea un efect interesant al machiajului, poți combina două farduri din aceeași gamă de culori, mai deschise și mai închise. Nuanțele mai deschise se pot folosi la machiajul de zi, în timp ce nuanțele închise sunt ideale pentru machiajul de seară.

Fardul deschis vs iluminator

Cele mai multe femei aleg să aplice la colțul intern al ochiului farduri albe sau argintii, strălucitoare. Aceste opțiuni ajută la realizarea unui machiaj de zi sau de seară, care fac ca ochii să pară mai mari și mai luminoși. Totodată, poți folosi și un iluminator sau un fard perlat, care pot fi aplicate pe arcadă, la colțul intern sau pe mijlocul pleoapei mobile, pentru a adăuga luminozitate privirii.

Machiaj simplu sau cat-eye?

Fardurile mate, în culori naturale, sunt ideale pentru realizarea unui machiaj de zi, în care poți pune mai degrabă accent pe conturarea buzelor, în detrimentul ochilor. La polul opus, potrivit pentru seară sau evenimente, se regăsește machiajul de tip cat-eye, care îți pune în evidență privirea. Linia de fard, eyelinerul și straturile de mascara amplifică ideea de cat-eye, de aceea nu trebuie să omiți niciun pas în realizarea unui astfel de machiaj. Învață cum poți realiza un machiaj simplu, care să-ți pună în evidență privirea, din următorul video:

https://www.youtube.com/watch?v=6r23WmCW-c4&t=21s

Sursa foto: unsplash.com


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*