Ce cadouri sunt cele mai potrivite pentru fiecare aniversare a nunţii?

Ideea de a sărbători ziua în care ne-am căsătorit datează din timpul Sfântului Imperiu Roman, atunci când soţii dăruiau soţiilor coroane de argint cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a nunţii. Apoi, la împlinirea a 50 de ani de căsătorie, soţia primea o coroană de aur. Iată, pe scurt, cum am ajuns să celebrăm ceea ce astăzi numim nunta de argint sau nunta de aur.

Aniversarea nunţii – comercialism sau romantism?

 În aceste vremuri moderne, cuplurile îşi sărbătoresc mariajul în fiecare an. Unii atribuie această aniversare comercialismului, la fel cum se întâmplă şi cu Ziua Îndrăgostiţilor. Totuşi, la drept gândind, nu e nimic rău în a ne sărbători căsătoria an de an şi, de ce nu, chiar şi zi de zi? De la cele mai mărunte gesturi până la cele mai impresionante, persoana cu care am decis să ne petrecem viaţa şi să ne împărtăşim durerile şi bucuriile merită pe deplin atenţia şi grija noastră. Dacă fiecare partener ar acorda iubirea şi atenţia cuvenită în fiecare zi, cu siguranţă am trăi vieţi mai liniştite, mai puţin stresante, mai relaxante şi pline de iubire.

Sărbătorirea mariajului poate înseamna vacanţe minunate, bijuterii superbe, cadouri mai tradiţionale, dar în fiecare zi putem arăta persoanei alese grija şi dragostea noastră printr-o cafea fierbinte dimineaţa, un prânz săţios, o floare sau un masaj. Iar dacă ne gândim la aniversarea tradiţională a nunţii, chiar nu strică cu nimic ca o zi din an să o dedicăm sărbătoririi mariajului. În această zi, putem să răsfoim albumul foto, să ne uităm la filmări, să revedem toate acele chipuri familiare care ne-au susţinut în ziua în care am jurat dragoste eternă. Într-un final, aniversarea nunţii este un prilej de a ne reaminti promisiunile pe care le-am făcut înaintea lui Dumnezeu şi să apreciem persoana de lângă noi, alături de care am adunat atât de multe realizări.

Cadouri tradiţionale pentru aniversarea căsătoriei                                             

Pentru că aniversarea nunţii este o tradiţie, desigur că există şi daruri tradiţionale pe care soţii şi le pot oferi. De asemenea, dacă are loc o petrecere cu fast, invitaţii se pot inspira din următoarele cadouri tradiţionale pentru a sărbători aşa cum se cuvine cuplul mereu îndrăgostit.

Conform tradiţiei, fiecare an de mariaj are o anumită tematică care inspiră alegerea cadoului. De exemplu, primul an de căsătorie poartă numele de nunta de hârtie, prin urmare cadoul va trebui să includă hârtie. Gândiţi-vă la agende, jurnale şi cărţi. În al doilea an, vom sărbători nunta de bumbac, aşa că putem opta pentru articole vestimentare din bumbac, dar şi pentru prosoape, lenjerii de pat, pături sau orice altceva considerăm că i-ar oferi confort persoanei iubite. În al treilea an, sărbătorim nunta de piele, iar genţile, încălţămintea şi alte articole din piele sunt cele mai inspirate cadouri. Puteţi opta pentru brăţări din piele pentru bărbaţi sau pentru genţi de călătorie din piele.  În al patrulea an, sărbătorim nunta de fructe şi flori, iar aranjamentele florale maiestuoase precum şi un tort cu fructe sunt alegeri minunate. În al cincilea an de căsătorie sărbătorim nunta de lemn şi, din nou, ideile de cadou sunt nelimitate. De la accesorii pentru casă din lemn, cutii decorative şi până la cadouri mai somptuoase, precum o barcă sau o cabană grozavă din lemn, fiecare persoană ştie precis ce i-ar aduce zâmbetul pe buze persoanei iubite.

Continuând, în al şaselea an de căsătorie serbăm nunta de fier, apoi în următorul an nunta de cupru, apoi nunta de bronz, urmată de nunta de ceramică, iar în al zecelea an de mariaj sărbătorim nunta de aluminiu. Aniversarea nunţii este ocazia minunată de a-i arăta persoanei iubite aprecierea, dragostea şi grija noastră, fie oferindu-i bomboane delicioase, un ceas superb, brăţări elegante, parfumuri sau o vacanţă de vis.

Nu uitaţi că aniversarea unei nunţi este, de asemenea, un prilej minunat de a sărbători împreună cu întreaga familie, cu toţi prietenii şi toate persoanele apropiate, ridicând un pahar cu şampanie în cinstea anilor ce vor urma. Pentru a încheia în acelaşi ton traditional, aflaţi că mirii îşi pot dărui un diamant de 10 carate abia la împlinirea a 100 de ani de căsătorie.


MWISHO PE FACEBOOK

Ai ceva de adăugat?...

*